Појачане контроле, инспектори утврдили велики број неправилности

Управа за инспекцијске послове

Службеници Управе за инспекцијске послове обавиле су преко 374 контроле од 29. децембра на приморју и на сјеверу државе.

Директорка Управе за инспекцијске послове, Ана Вујошевић казала је у Бојама јутра на Телевизији Вијести да је крајем 2023. године почео појачан инспекцијски надзор у зимским туристичким центрима и у приморским општинама.

-Појачане контроле трајаће до краја јануара. У првих девет дана контроле биле су 374 контроле. Регистровано је 137 неправилности, издато је 199 прекршајних налога у укупном износу од 73.480 еура“, рекла је Вујошевић.

Додала је да подаци показују да је „било посла за инспекторе“.

– Када је у питању Инспекција рада, највећи број неправилности се односи у затицању особа без уговора о раду на радном мјесту, као и на то да послодавци нијесу донијели писану одлуку о раду у вријеме државних и вјерских празника на законом прописан начин. Када је у питању Туристичка инспекција највише неправилности се односило на употребу дуванских производа у затвореном простору. Током ових девет дана примијећено је доста тих неправилности. У приморским општинама и у зимским центрима обављено је 156 инспекцијских надзора, констатовано 45 неправилности и издато 40 прекршајних налога у укупном износу од 11.100 еура, рекла је Вујошевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here