Појачана фреквенција саобраћаја на границама

На херцегновским граничним прелазима током викенда, када је и највећа фреквенција саобраћаја, забиљежен је рекордан број прелазака. Само је јуче евидентиран прелазак 61.170 путника и око 16.000 возила, од чега на Дебелом бријегу је 36.000 лица и око 10.000 возила.

Процентуално, највећи пораст прелазака забиљежен је на граничном прелазу Кобила, који постаје све популарнија опција за путовање из правца, и према Хрватској, гдје возачи покушавају избјећи уобичајене гужве на прелазу Дебели бријег.

Како нам је раније саопштено из Станице граничне полиције Херцег Нови, током јула на граничном прелазу Дебели бријег је забиљежен прелазак 295.145 путника и 83.611 возила, на Ситници 203.022 путника и 59.970 возила, док је преко Луке Зеленика прешло 2.289 путника и 285 пловила, а преко Луке Кумбор 1.289 путника и 227 пловила.

2 COMMENTS

  1. Krajnje je vrijeme da nadležni u gradu i policija urade nešto da se može normalno funkcionisati tih dana. Neka ih usmeravaju na Sitnicu, tamo bar ne blokiraju ljudima prilaze kućama. Ovi što žive u Sutorini ne mogu se vratiti sa posla kao sav normalan svijet, niti otići u nabavku od kolona koje se formiraju skoro od samog ulaska u Sutorinu.

  2. Koja je svrha ovoga teksta,to su TRANZITNI putnici od kojih Opstina Herceg Novi nema ama bas nikakav profit osim koje flase vode i par kifla po osobi a stete za lokalni turizam su nemjerljive,cak ni putarinu ne placaju ,ZASTO???? Opa metite se Tranzit se naolacuje u svrhu odrzavanja puteva .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here