Подршка просвјетним радницима Синдиката медија Црне Горе

Синдикат медија Црне Горе, који представља више од 700 запослених у медијима, пружа пуну подршку запосленима у Синдикату просвјете Црне Горе и њиховом инсистирању на адекватном спровођењу Гранског колективног уговора за ту дјелатност.

– Запослени у просвјети са правом су почели са обуставом наставе због неиспуњавања обећања датих током преговора за Грански колективни уговор, те стога сматрамо да је од круцијалне важности да истрају у својим захтјевима и борби за право и правду.

Њихов примјер треба да слиједе и други запослени, који су данас у бројним професијама изложени различитим врстама притисака, антисиндикалном дјеловању, раде у недостојанственим условима рада и са неадекватним примањима. Запослени треба да буду оснажени да говоре јавно о проблемима на радном мјесту и да због тога не трпе никакве посљедице, већ да послодавцима и менаџетрима то буде јасан знак да треба да раде на унапређивању услова рада.

Имајући све ово у виду, пружамо пуну подршку просвјетарима и њиховој борби против обесмишљавања колективног преговарања као вида синдикалне борбе за болје радно окружење у Црној Гори – наведено је у саопштењу Синдиката медија Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here