Почиње кампања ROAD SHOW – презентација Херцег Новог данас на Златибору

Како би што боље представили туристичку понуду Херцег Новог, градска Туристичка организација наредних дана обићи ће неколико градова у Србији. Road show кампања само је дио предсезонских активности које спроводе заједно са Националном туристичком организацијом.

Презентација туристичке понуде Херцег Новог данас ће бити организована на Златибору, казао је за РТХН Ђорђе Станојловић, в.д. директора Туристичке организације.

– Златибор је током викенда пун гостију и зато крећемо од те дестинације. Наредних дана, у оквири јавних дешавања на трговима, презентације туристичке понуде Херцег Новог биће организоване у Краљеву, Крагујевцу, Чачку и Нишу.

Централни догађај одржаће се у Београду а потом ће се представити и у Новом Саду.

– Од 27. до 29. маја нас очекује Београд манифест гдје је учешће Туристичке организације веома значајно. На београдској променади, 28. маја приредићемо свечаност у оквиру које ће једночасовни концерт одржати Жељко Васић као једна од главних звијезда фестивала „Наше море, наше скале“ који нас очекује од 26. до 28. јуна у Херцег Новом.

Сатнојловић истиче да су задовољни припремама у граду за предстојећу сезону али и предсезоном. Како каже, Херцег Нови и даље највише бирају сад већ традиционални гости из региона али и све чешће долазе туристи из западне Европе.

– Наша два главна емитивна тржишта су она која смо имали и раније, а то су прије свега Русија и Украјина, а стицај околности које су нам свима познате, довео је до тога да су нам опет најбројнији гости. Одмах потом је једно од наших најзначајнијих емитивних тржишта – Србија, а затим Босна и Херцеговина. То су наша четири најзначајнија тржишта са којих долази 80% гостију. Помак је направqен када је ријеч о доласку гостију из централне и западне Европе, одакле нам сада стиже већи број гостију. То нам импонује и говори да радимо добар посао, казао је Станојловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here