Почиње изградња водоводне инфраструктуре на Луштици

Фото: РТХН/ Луштица

Чишћењем трасе на Луштици започет је капитални пројекат изградње водоводне инфраструктуре, који је Општина Херцег Нови кандидовала код Управе за капиталне пројекте, односно тада Управе јавних радова.

Како информише директор предузећа Водовод и канализација ДОО, Боро Лучић, уговор о извођењу радова потписан је са компанијом Еурозокс (Eurozox) из Даниловграда.

Боро Лучић, директор Водовода и канализације ДОО

– Потписали све уговоре, ангажовали подизвођача и почели полако припрему трасе. Надам се да ће у наредних 15ак дана почети и са пребацивањем машинерије и почети да раде на појединим дионицама, тако да ћемо ове сезоне имати радове на Луштици – наводи он.

У херцегновском Водоводу интнезивно се припремају за љетњу туристичку сезону, а у плану су и дугорочни пројекти за наредну годину, прича Лучић.

– Покушавамо да се што боље припремимо за сезону, да имамо мирно љето што се тиче воде, колектора и постројења. Имамо доста активности. Надам се да ћемо ускоро изаћи и са пројектима који ће ићи према будућој Влади Црне Горе и капиталном буџету за следећу годину – казао је Лучић.

У току су активности на санирању губитака на мрежи, а из Водовода су од предузећа Регионални водовод затражили преузимање система на траси од Каменара до Зеленике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here