Почиње имплементација ИПАРД 3 програма, сутра презентација у Херцег Новом

Презентација поводом почетка имплементације ИПАРД 3 програма за подршку пољопривреди и руралном развоју, за који је корисницима доступно осам милиона еура, биће уприличена и у Сали скупштине Општине Херцег Нови сутра (петак, 9. фебруар) у 10 сати.

Тема првог јавног позива је диверзификација и развој газдинства са посебним фокусом на инвестиције за развој руралног туризма и прераде на газдинству.

Почетак имплементације овог програма најавио је на конференцији за новинаре у Тузима министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић, који је казао да ће се кроз први јавни позив за мјеру 7, односно подмјеру 7.1 – „Подршка инвестицијама за развој руралног туризма“, подржати инвестиције чија укупна вриједност прихватљивих трошкова износи од 10.000 до 200.000 еура.

Владимир Јоковић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде

– Потенцијални корисници моћи ће да аплицирају за изградњу, реконструкцију и опремање угоститељских објеката за пружање услуга смјештаја, објеката за припрему хране и пића, уређење туристичке инфраструктуре, набавку опреме за производњу енергије из обновљивих извора и набавку опреме за уређење и третман отпадних вода – најавио је он.

Кроз Јавни позив за подмјеру 7.2 „Подршка инвестицијама за прераду на газдинству“, подржавају се инвестиције чија укупна вриједност прихватљивих трошкова износи од 10.000 еура до 30.000 еура“.

– Ова мјера доприноси повећању степена прераде примарних производа, са циљем да се кроз инвестиције објекти у којима се обавља прерада унаприједе и ускладе са стандардима хигијене, минималним националним и стандардима у области безбједности хране и заштите животне средине. Јавни позив за ове подмјере биће расписан у марту и трајаће 60 дана – казао је Јоковић.

У организацији ресорног Министарства у Великој сали Скупштине општине Херцег Нови сутра ће бити уприличена презентација са посебним акцентом на подмјеру 7.1 – „Подршка инвестицијама за развој руралног туризма“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here