Почела прослава Дана града

Полагањем вијенаца код Сат куле, а потом и на споменике Безметковић и код манастира Савина почела је прослава Дана Града и Дана ослобођења Херцег Новог.

У делегацији су били представници Општине Херцег Нови, одборници локалног парламента, ОБНОР-а 1941.-1945. и Војске Црне Горе.

Код споменика Безметковић предсједник Скупштине Иван Отовић казао је да су  се окупили да обиљеже значајан датум у историји Херцег Новог и Боке Которске.

-Данас не прослављамо само слободу од нацистичке и фашистичке окупације. Данас одајемо помен и свима онима који су у протеклим вијековима дали оно најсветије свој  живот за слободу отаџбине. Требамо да његујемо успомену на њих и извучемо поуке прије свега из Другог свјетског рата и да никада не дозволимо да брат крене на брата. Још горе можда од те окупације био је тај братоубилачки рат. Вјерујем да смо као друштво довољно зрели и да себи никада нећемо допустити такве грешке. О херојима, који су положили своје животе вриједи причати и наше будуће генерације морају да знају како је тешко у том времену бити човјек. Они су добро знали ко су и шта су и шта бране. Вјерујем да ће и будући нараштаји наставити тим путем, поручио је Отовић.

Услиједиће дефиле Градске музике и мажоретки Херцег Нови кроз центар града, од Трга Николе Ђурковћа до Дворане „Парк“, са почетком у 10.30 часова. У дефилеу са Градском музиком биће и пријатељи из Хрватског глазбеног оркестра Мостар, извођачки мажорет ансамбл и мале мажортке.

Свечана сједница Скупштине општине Херцег Нови биће одржана  у 11:30 у Дворани Парк. Сједници ће, како је најавио у Новском јутру, предсједник Скупштине Иван Отовић, присуствоваће и предсједник Црне Горе Јаков Милатовић.

Пренос свечане сједнице пратите на програму РТХН.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here