ПОЧЕЛА ЗАМЈЕНА АУТОБУСКИХ СТАЈАЛИШТА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Агенција за изградњу и развој Херцег Новог је у сарадњи са Општином, почела постављање нових аутобуских стајалишта. Тендером је предвиђено шест локација, што је само првa фаза јер ће потом, истом динамиком, покушати да замјене и остала стајалишта на најфреквентнијим локацијама од Игала до Мељина, казао је за РТХН Александар Ковачевић, директор Агенције.

Прво ново стајалиште постављено је на Петљи, а наредних дана биће и на осталих пет локација.

– То је први турнус замјене аутобуских стајалишта. Временски услови нам не иду на руку, опет се очекују кише. Све је припремљено, екипе чекају да их поставе. У овом турнусу смо расписали тендер за шест локација – на Петљи, у центру града, код Тонсатија, на Србини, у Мељинама и на Новосадском.

Радове финансира Општина Херцег Нови, а вриједност инвестиције је око 20 000 еура. И остала стајалишта ће бити замјењена, најављује Ковачевић.

-Дуго се размишљало каква ће бити вузуализација. Надам се да ће се свима свидјети како изгледају стајалишта. Ако то буде свеопште прихваћено, наставићемо са овим моделом, да се барем у ширем и ужем дијелу града стајалишта унифицирају.

На поменутим локацијама аутобуска стајалишта су одавно девастирана – плексиглас је углавном поломљен или попуцао, конструкција и клупе корозирале.

Подсјетићемо да су у мају 2018. године на двије локације, испред старог дијела Института и пословнице Поште, инсталирана два смарт-стајалишта, са киоском, кућицом, клупом, интернет сигналом као и екраном са најважнијим информацијама о граду и видео надзором.

3 COMMENTS

  1. Da li je iko iz opštine ikada prošao pored Doma Zdravlja?
    Znate li da tamo na kiši i suncu stoje stari ljudi, majke sa malom djecom, djeca iz škole, bez ikakve zaštite.
    Mogli su bar investirati u dva kamena i jednu dasku, da stari ljudi bar mogu sjesti dok čekaju autobus.

  2. Ako novo stajalište izgleda kao na prvoj slici,onda mogu da konstatujem,da onaj koji je predložio idejno rješenje nikada nije čekao autobus!
    Autobusko stajalište,po mom skromnom mišljenju,treba da zaštiti putnike od:kiše,vjetra,sunca,a ne samo da ih usmjeri gdje da čekaju autobus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here