Почела студијска година

Фото: РТХН

На факултетима Универзитета Црне Горе данас почиње студијска година, а тим поводом студентима је поруку упутио ректор Владимир Божовић у којој је посебно добродошлицу пожелио студентима прве године за које вјерује да ће унијети додатно знање, мудрост, ведрину и креативност у заједнички универзитетски дом.

Како је казао, недоумице, преиспитивања, па можда и страхови, уобичајени су сваки почетак новог животног избора.

– Добра околност је то што је на универзитетима знамо “лијек” за све то – упорност и марљивост од првог дана. Такав приступ је провјерен много пута, а хиљаде оних који су данас на најважнијим државним, пословним, образовним, научним позицијама у земљи и иностранству су најбоља потврда његове поузданости. Ми обећавамо да ћемо вас подржати и да ћемо бити поуздан ослонац вашим стремљењима да стекнете знања која су потребна за вашу будућу професију.

Фото: УЦГ, ректор Владимир Божовић

Подсјетио је да су успони и падови очекиване појаве те да је уз постизање успјеха и остваривање академских циљева, подједнако важно научити како се изборити са неуспјесима и не посустати.

– Успјех није коначан, неуспјех није фаталан: храброст да се настави је та која се рачуна. (Винстон Черчил). Драги студенти, морамо бити врло одговорни и према даровима које имамо. Да их не протраћимо и не допустимо да будемо радна снага за остварење туђих снова. Ми смо мала заједница, али то не значи да не треба да се боримо да би били најбољи у оном што радимо. Можда је нама зато теже, али су зато плодови успјеха слађи и дуготрајнији. Период студирања, уз све пратеће обавезе, ризница је најљепших успомена, нешто што неријетко обиљежи цијели живот. Радујем се што ћемо се, ослоњени једни на друге знањем, креативним духом и мотивисани жељом да успијемо, пробијати кроз изазове наредних година, казао је ректор Божовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here