Почела Новска новогодишња фешта

Наступом клапе “Castel Nuovo“ почела је данас Новска новогодишња фешта у парку „Бока“, који је украшен у празничном духу, и наредних мјесеци биће центар бројних музичких и забавних програма.

Како је за РТХН казао потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић, за данас најављено отварање клизалишта је, због техничких проблема, одгођено за неколико дана, али дјеца могу да уживају у љуљашкама, тобогану и осталом мобилијару, а сви посјетиоци у разноврсним забавним садржајима.

Милош Коњевић, потпредсједник Општине Херцег Нови

-Данас смо званично кренули, иако смо имали мало техничких проблема. Остало је да се заврше још неке ствари, клизалиште ће бити за два дана, али мислим да је, на задовољство свих Новљана и гостију који ће доћи у наш град, парк Боке сређен, украшен и освјетљен и стварно смо се потрудили да све буде на нивоу. Имаћемо клизалиште, имамо сваког дана музичке програме, ту је сајам домаћих производа,  као и кућице са понудом хране и пића, тако да мислим да ће наредна два мјесеца бити весело и да ће се народ лијепо проводити у парку Боке.

Прошлогодишња идеја за оживљавање парка Боке се показала као пун погодак, а план је да се у њему током цијеле године дешавају разни програми.

-Ми смо ово назвали Новска новогодишња фешта за почетак, па ћемо онда наставити као Парк Мимозе. Оживјели смо парк Боке, стварно смо се потрудили и уложили не мала средства, постављена је нова расвјета и све је сређено, и мислим да је пун погодак кад се кренуло прошле године са идејом Парка Мимозе. Ове године смо кренули и раније и мислим да ћемо током цијеле године имати неке манифестације у парку Боке у договору са власницима, који су нам дали сагласност да га можемо користити. Мислим да смо га искористили на најбољи могући начин и да ће на задовољство свих грађана Херцег Новог и гостију ово бити једно лијепо мјесто дружења и окупљања.

Клапа „Кастел Нуово“

Коњевић је истакао да је реализација ове лијепе идеје резултат тинмског рада.

-Хвала свим људима који су учествовали, дирекцији која организује и прославу Нове године и Празник мимозе, Туристичкој организацији, Херцег фесту и свим људима који су дали допринос да све буде како треба, а наравно и нашим предузећима Чистоћи, Комунално-стамбеном и Водоводу, били смо сви један тим казао је Коњевић и позвао све Новљане и госте да посјете Новску новогодишњу фешту, истичићи да их, уз клизалиште, очекују новогодишња пијаца и концерти локалних и музичара и група.

Фешту сутра настављају “Егзодуси”, па “Трио Бис” и “Нитро бенд” у понедељак и уторак, 25. и 26. децембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here