Почела љетња школа о значају информационо-комуникационих технологија за развој туризма

На Факултету за менаџмент Херцег Нови данас је почела друга Љетња школа “Информационо-комуникационе технологије у функцији развоја туризма” за студенте и младе професионалце, која ће трајати до 18. септембра. Партнери на пројекту су Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општина Херцег Нови као и туристичке организације нашег града и Котора.

Љетња школа “Информационо-комуникационе технологије у функцији развоја туризма” реализује се уз подршку Министарства економског развоја Црне Горе, подсјетила је декан доц. др Ирена Петрушић.

– Због потенцијала које Црна Гора има као туристичка дестинација и ефеката које туризам има на свеукупну активност, одлучили смо се да организујемо још једну љетњу школа посвећену тој грани привреде. Зашто информационо комуникационе технологије? Због тога што имају све већи значај за развој туризма, условљавају да се туризам мијења и глобално и једноставно почињу бивати кључна детерминанта конкурентности, објаснила је доц др Петрушић. 

Улога Факултета за менаџмент у развоју туризма Херцег Новог је значајна, а програм едукације као што је љетња школа потребно је организовати још чешће, казао је секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић

– Овакви пројекти су потребни било да се прича о дигитал маркетинг, 3д моделовању, примјени вјештачке интелигенције или самом значају информационих технологија. Јасно је да се ради о наукама које ће све висе узимати маха и проналазити све ширу примјену посебно по питању изградње и промоције модерног и савременог туристичког бренда. Активности Факултетта за манеџмент дају сигурност да ћемо једног дана имати високоразвијени, модеран и еколошки туризам, казао је секретар Ћуковић.

Уз ову школу, и бројне курсеве, Факултет организује и програм обуке током зиме, казала је доц др Петрушић.

– Факултет за менџмент је у оквиру конкурса за суфинансирање реализације интезивних едукација, односно програма који се односе на љетње и зимске школе за студент и младе професионалце, до сада два пута организовао школе. Прво је то била зимска школа предузетништва, а потом и љетњу школу одрживог развоја у функцији туризма, казала је декан доц. др Ирена Петрушић.

Полазници љетње школе имаће прилику да уз теоријски дио чују и добре примјере из праксе, ал ии да обиђу поједине знаменитости Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here