Почела крузинг сезона у Kотору

Фото: MediaBiro

У Луку Kотор данас је упловио 238 метара дуг брод Bolette са 1.065 чланова посаде и 629 путника.

Извршни директор Луке Котор Љубо Радовић, казао је за MediaBiro да процјењују да ће број долазака бити око 490 бродова са преко 700.000 путника што је значајно повећање у односу на претходну годину, која је била једна од најуспјешнијих.

-Цијенимо да капацитети и способности Луке у том смислу апсолутно гарантују да можемо да пружимо све оно што се очекује од нас као луке и Црне Горе као дестинације, казао је Радовић.

На крају овог мјесеца треба још да стигне и МSC Lirica. У априлу најављен је долазак 28 бродова. Овогодишња сезона трајаће све до децембра.

– Ове године у периоду пет мјесеци ћемо имати посјету преко 70 бродова у тим појединачним мјесецима и преко 100.000 путника, који ће тих мјесеци долазити што је велика одговорност у контексту квалитета пружања услуга, али уз сјајну сарадњу коју имамо са Туристичком организацијом Kотор производимо оно што Kотор и представља на свјетској мапи излетника, када је крузинг туризам у питању, саопштио је Радовић.

Посредством крузера углавном долазе гости из Европске уније, САД-а, али из јужноамеричких држава, излетници су доминантно турски туристи, присутне су туристичке групе из Пољске, а враћају се и кинески туристи.

Извор:MediaBiro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here