Почела кампања „Кад пијем не возим“

Управа полиције у сарадњи са АД „Пиваром Требјеса“ Никшић до 08. јануара реализује кампању „Кад пијем не возим“.

У току празника, на црногорским путевима се очекује повећана фреквенција саобраћаја, а самим тим и повећан број возача који учествују у саобраћају под дејством алкохола и других недозвољених психоактивних супстанци.

Имајући у виду тежину посљедица саобраћајних незгода које изазивају возачи који управљају возилом под дејством алкохола и њихов утицај на осјећај сигурности шире друштвене заједнице, службеници саобраћајне полиције ће у данима празника и викенда, контролисати возаче на присутсво алкохола у организму, нарочито младих возача и возача почетника, као и возача возила намијењних за јавни превоз путника.

Контроле возача ће се обављати на аутопуту и његовим приступним путевима, на магистралним, регионалним и локалним путним правцима, као и у градским срединама са тежиштем на локацијама које се налазе у близини угоститељских објеката и мјеста гдје су организовани дочек Нове године и прослава Божића.

У оквиру кампање, контролисаним возачима ће се од стране полицијских службеника дијелити освјеживачи ваздуха за возила, са логом кампање „Кад пијем не возим“, а које је обезбиједила АД „Пивара Требјеса“ Никшић.

Наредне године ће у свјетлу обиљежавања 15 година кампање „Кад пијем, не возим“ Управа полиције додатно интензивирати активности на пољу промоције одговорне конзумације алкохола.

Уз искрене жеље да у друштву драгих особа безбједно уживате у предстојећим празницима, Управа полиције још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и на тај начин допринесу, како личној, тако и безбједности других учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here