Почела дистрибуција уџбеника за основце

Фото: дистрибуција уџбеника у ОШ Орјенски батаљон

Почела је дистрибуција уџбеника за основце. У школе је стигла испорука за ученике од 4. до 6. разреда, док за остале очекују до краја седмице.

Другу годину за редом, из капиталног буџета издвојена су средства уџбенике основцима, овог пута скоро 2,5 милиона еура. Уџбеници за други образовни циклус стигли су у новске основне школе и углавном ће ученицима бити подјељени првог школског дана, осим у ОШ „Орјенски батаљон“ гдје је расподјела организована данас, казала је директорица Наташа Франић.

– Данас је уџбенике добило 230 ученика, 4., 5. и 6. разреда. Како су нас обавјестили, до краја седмице стићи ће и уџбеници за једена од друга два циклуса, објаснила је Франић.

Фото: директорица ОШ Орјенски батаљон Наташа Франић

Посвећујући пажњу очувању животне средине, као носиоци међународног признања Зелена еколошка заставица, покренули су акцију рециклаже старих уџбеника које су ученици данас доносили у школу.

– Ове године смо покренули акцију „Нема отпада – удахнимо књигама нови живот“ и то је само једна од многих у нашој школи посвећена екологији и очувању животне средине. Спровешћемо је са Рециклажним центром у Мељинама. Дјеца ће донијети старе уџбенике и скупљаћемо их до почетка школске године, а потом однијети у рециклажни центар, казала је Франић.

Уџбеници за средње школе већ су у продаји у књижарама Завода за уџбенике, а ускоро ће бити и у осталим књижарама. Цијене су исте као прошле године и за први разред коштају 105 еура, други и трећи 88 еура, док ће родитељи матураната за уџбенике издвојити 78 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here