Побједник трке Гладијатор ОЦР 2022 Новљанин Жељко Дабовић

Члан Атлетског клуба Спарта, Новљанин Жељко Дабовић, са временом од 39 минута и 21 секунд, освојио је прво мјесто на такмичењу Гладијатор ОЦР 2022, која је одржана у Националном парку Ловћен.

Другопласирани је био Игор Ђапић, припадник Војске Црне Горе, са временом 45 минута и 38 секунди, док је као трећи трку завршио припадник Хрватских специјалних снага Спартанс, Денис Диберовић са временом 47  минута 35 секунди.

У конкуренцији дама најбоља је била припадница Специјалне Полиције, Дијана Станишић са временом од 50 минута 33 секунде, другопласирана је Ивана Мудрић чланица тима Инвиктус из Србије, са временом 51 минут 24 секунде, а сјајан наступ имала је и Рада Башић из Тивта, са временом од 57 минута 56 секунди, која је заузела треће мјесто.

Дабовић истиче да није имао велика очекивања, јер је конкуренција била веома јака.

– Први пут учествујем на овакво екстремној трци, гдје се пријављују само најспремнији. У првом плану су физичка снага и издржљивост. Ипак, велику предност ми је донио атлетски сегмент, гдје сам у трчању направио озбиљну предност, што ми је донијело више времена да се сконцентришем на препреке и на крају успјесно тријумфујем – казао је Дабовић

Трка са препонама, која представља ултимативни тест снаге, брзине и издржљивости, окупила је око 100 такмичара из Мађарске, Русије, Новог Зеланда, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и домаћина Црне Горе.

Учесници су се такмичили на стази дузине 8,5km са 300m успона. Траса трке пролазила је кроз најљепше предјеле Националог парка „Ловћен“, кроз шуму, блато, воду, преко успона, захтјевних 20 препрека у виду гума и зидова. Неке је требало савладати са џаковима пијеска на леђима, пузањем кроз блато до кољена и пењањем уз конопац. Такмичење укључује и пуцање из пушке и бацање копља, а изискује добру физичку спремност и менталну снагу.

Гладијатор ОЦР 2022 први пут је организован у Црној Гори. Међународно позната и призната трка, која људско тјело доводи до самих лимита, у посљедње врјеме има све више актера и у нашој земљи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here