Побједа за Херцег Нови, Бокан води екипу ка финалу

Лидер првенства и побједник Купа, одбојкашице „Херцег Новог“ у репризи из завршнице Купа побједиле су градског ривала „Албатрос“ максималним резултатом 3:0 (25:10, 25:19, 25:19) и одрадиле половину посла ка циљу -финалу плеј офа.

Резултатски убједљиво, доминатна игра екипе Херцег Нови, поготово у првом сету када је  тренер Милорад Крунић  на терен извео прву поставу. У другом и трећем сету није било изненађења „гостију“ и Херцег Нови, који је играо са комбинованим тимом, одрадио је посао и виђена је нешто неизвјеснија утакмица али недовољно да гости освоје барем сет.

Даме тренера Крунића играле су колико им је требало. Капитен Татјана Бокан „експлодирала“ је  и од асова које је сервирала, поена у нападу, блока постигла је 22 поена и помогнута Јеленом Станимировић са 11 поена није било дилеме ко ће се радовати. Остали поентери за побједника били су: Диана Балаи 7, Дарија Чабоненко, Леа Бобан и Анастасиа Бекхтерева по 5, Полина Лиутикова 4, Сара Најдич 2 и Марија Тушевљак 1 поен. Екипа „Албатроса“ имала је 13 грешака.

У редовима „Албатроса“ најбоља је била Александра Шћекић са 9. Остале поене за екипу Бранке Обрадовић су остварили: Марија Батинић 5, Александра Ћировић 4, Јелена Бијеловић 3, Анђела Кукобат и Милица Вулетић по 2, Ана Поповић и Таша Трајковић по 1 поен. Екипа „Херцег Нови“ имала је 21 грешку.

У другом полуфиналу у Бару „Галеб“ је као гост побједио „Луку Бар“ 3:0.

Реванш сусрети су на програму у суботу. Финалисти су екипе које прве постигну двије побједе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here