ПЛИВАЊЕ: У АБУ ДАБИЈУ ЦИЉ НОВИ РЕКОРДИ

Црногорски пливачи учествоваће од сутра до суботе на Свјетском првенству у малим базенима у Абу Дабију. Према одлуци стручног савјета тренера Данијеле Ђикановић Франете на овом првенству учествују:Анђела Антуновић и Василије Андрић из Јадрана, Јована Куљача и Ардо Гарговић из Будве. Са њима је и Данијела Франета, национални тренер за пливање у ВПСЦГ.

За све пливаче па и за нас из Црне Горе част је бити на оваквом такмичењу, а ово је још једна потврда доброг рада и додатно искуство за наше пливаче, јер нас и наредне године очекује велики број такмичења. Важно је да напредујемо из дана у дан, поручила је Данијела Франета.
-Након одличног издања на Европском првенству у Казању почетком новембра , очекујем да на овом великом такмичењу постигнемо још боље резултате. Биће присутна трема, позитивна, јер се ипак ради о смотри најбољих пливача свијета. Ово су такмичари од којих очекујем још доста и за њих је важно да напредују из дана у дан.”, рекла је пред почетак такмичења Ђикановић-Франета.

Анђела Антуновић и Василије Андрић ће пливати на 100 метара краул. Јована Куљача 50 метара леђним и 50 метара слободним стилом, Адо Гарговић 200 и 400 метара краул.

фото: ВПСЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here