ПЛИВАЊЕ: МИНА ЦВИЈЕТИЧАНИН ТРЕЋА НА ШАМПИОНАТУ ЦГ

Прошлог викенда у Будви је одржано Првенство Црне Горе у пливању. Наступилo je 215 такмичара из осам клубова: „Јадран“ из Херцег Новог, „Будућност“ и „Аquatic verde“ из Подгорице, „Никшић“ и „Butterfly“ из Никшића, „Орка“ и „Будванска ривијера“ из Будве и „Приморац“ из Котора. Екипно је прво мјесто припало Будванској Ривијери.

Пливачи „Јадрана“ екипно су заузели друго мјесто са 187 освојених медаља; по 67 златних и сребрних и 53 бронзане. Од појединаца најбољи учинак у екипи са Шквера су имале Тара Петровић у конкуренцији млађих пионирки и Мина Цвијетичанин у конкуренцији кадеткиња, којој је овај резултат донио треће мјесто у апсолутној категорији. Осим тога, Јакша Хинић је испливао рекорд за млађе пионире на 200 метара прсно.
Екипно на државном првенству треће мјесто је припало екипи „Никшића“.

Најбољи пливач и пливачица су Адо Гарговић и Јована Куљача, чланови „Будванске Ривијере“. Гарговић је поставио два рекорда Црне Горе. На 200 мјешовито постигао је резултат од два минута, што је за осам секунди боље од претходног рекорда. На 400 мјешовито Гарговић је имао вријеме четири минута, 43 секунде и три стотинке, што је за пет секунди боље од претходног рекорда.
Сходно постигнутом резултату за најбоље јуниоре су проглашени Маша Кусовац и Тимотеј Стелчинин из „Будванске ривијере“.
Најбољи кадети су Мина Цвијетичанин из „Јадрана“ и Тимиофеј Стелчинин из „Будванске Ривјере“. Најбољи пионири су Јана Боровић и Максим Шевченко из „Будванске ривијере“, док су пехар за најбоље млађе пионире подигле Тара Петровић из „Јадрана“ и Лев Шевченко из „Будванске ривијере“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here