ПЈЕСМА ЗА ДРУШТВО: ДАНИЈЕЛ АЛИБАБИЋ

Концерт Данијела Алибабића, у оквиру пројекта „Никшићко рокс ПЈЕСМА ЗА ДРУШТВО“, који је покренула организација МИКА ПроАрт, биће премијерно приказан на програму Радио телевизије Херцег Нови у суботу 3. априла, у 20 сати, док ће наступ бити репризиран у недјељу 4. априла у 22:20.

Данијел се први на сцени појављује 1996. године на фестивалу „Златна Пахуља“ у Рожају. Награду за најбољу интерпретацију на фестивалу „Наша радост“ у Подгорици добио је 2000. године.

Учествовао је у популарној музичкој емисији „Интро Караоке“ 2003. године, „Ин“ телевизије и освојио 3. мјесто.

Са групом „No Name“ осваја 7. мјесто на Еуросонгу 2005. године, гдје су представљали Србију и Црну Гору. Учествовали су и наредне године, такође представљајући СЦГ, али нису успјели да се пласирају у финале. Група се распала 2008. године, када Данијел започиње соло каријеру.

Учествовао је у „Великом брату“ 2007. године и разним фестивалима широм региона. На концерту Никшићко рокс Данијел ће пјевати неке од својих најпознатијих хитова, као и кавере за познате музичке нумере:

 1. Балавица
 2. Баш ми је добро
 3. Дар или казна
 4. Жена за медаљу
 5. Подстанар
 6. Идеалан тип
 7. Ратник
 8. Фајтер
 9. Не плачи мала
 10. Бољи ја
 11. Доводиш до лудила
 12. Теби је на дуг
 13. Кад кажем не (No Name)
 14. Најбољи непријатељ
 15. Туго моја (Тони Цетињски и Џек Хјудек)
 16. Суза стихова (Лејла Хот)
 17. Пјесма за Ксенију
 18. Нигдје нема те (Оливер Драгојевић)
 19. Чија си (Тоше Проески)
 20. Ноћ ми те дугује (Здравко Чолић)
 21. Ево Зора (Бојан Бајрамовић)
 22. Порок
 23. Град
 24. Заувијек моја (No Name)

Пројекат „Пјесма за друштво“ осмишљен је тако да сваке недјеље један црногорски извођач или бенд има наступ у трајању од једног сата, у централном приземном дијелу шопинг центра Делта Сити у Подгорици, током нерадног дана недјеље. Сваки наступ биће снимљен у засебној аудио и аудио-видео форми, за потребе радио и ТВ станица и портала.

Циљ пројекта је подршка домаћим музичарима у времену пандемије корона вируса, када је црногорска музичка сцена у потпуности утихнула.

Пројекат је подржао Секретаријат за културу и спорт – Главни град, ПАМ, а покровитељ је Никшићко пиво.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here