Питање тренутка када ће бити откривени пошиљаоци дојава о бомбама

Надлежни интензивно трагају за пошиљаоцима пријетећих мејлова  о постављеним бомбама које већ мјесец у континуитету стижу на адресе херцегновских школа.

Начелник Одјељења безбједности Херцег Нови Слободан Ђокић, у емисији „У четири ока“, казао је да свакој дојави приступају озбиљно, уз поштовање протокола, како би ученици били безбједни током борaвка у школи и да је питање тренутка када ће се наћи они који наносе огромну штету цијелој заједници.

-Увјеравам јавност Херцег Новог да предузимамо све што можемо. Радимо на откривању кривичних дијела у сарадњи са тужилаштвом и нашим специјалним тимовима и колегама из других земаља и даћемо све од себе да се то открије. Тој особи поручујем да ћемо стићи до његових врата, казао је Ђокић.

Директорица СМШ „Иван Горан Ковачић“, Љиљана Карановић  каже да, с обзиром на стресну ситуацију, захвална је родитељима на сарадњи.

-У школској згради се осјећам безбједно, али ниједном родитељу нити дјетету ако осјећа неки немир уколико не дође у школу на наставу не замјерам, казала је Карановић.

ИТ стручњак Марко Томашевић каже да су процедуре откривања пошиљалца пријетећих мејлова са страних домена комплексне јер захтјевају сарадњу са Еурополом и Интерполом али да се увијек пронађе починилац ових казнених дјела.

-Само је питање тренутка доћи до оне информације која ће поентирати на лице које то ради. Сви провајдери на планети,WPN и мрежа које служе за заштиту постоје логови до којих адекватне службе могу да дођу и само је питање тренутка када ће се то десити, казао је Томашевић.

Подсјећамо, пријетеће поруке о постављеним експлозивним направама у херцегновским школама стижу мјесец, а специјална антитерористичка једница два пута је прегледала школе. Све дојаве биле су лажне.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here