Петлићи и полазници школе фудбала ФК “Златибор” у Игалу

Традиционално, већ годинама траје спортско пријатељство фудбалских клубова из Игала и Чајетине. У зимском припремном периоду у јануару и фебруару готово сваке године са неком од селекција у Игалу бораве фудбалери “Златибора”, док се љети фудбалери “Игала“ припремају на Златибору.

Лијепа пракса спортских пријатеља из побратимских градова настављена је и овог јануара. У хотелу “Плеј” од 9. до 16. јануара бораве двије најмлађе селекције ФК “Златибор”.  Полазници школе фудбала и петлићи раде два пута дневно у спортском комплексу  “Полино” у Суторини.

Тренер Бранко Новаковић каже да се увијек радују доласку у Херцег Нови.

-Довели смо дјецу узраста од 5 до 8, и од 8 до 13 година. Битно нам је да почињу играчку каријеру од малих ногу, да се већ у првим годинама бављења фудбалом навикавају на спортски режим живота и на одвајање од родитеља и породице. На припремама као што су ове у Игалу радимо на педагошком и, наравно, фудбалском плану и отклањању неких недостатака. Нама је главни циљ едукација те дјеце која су се, када је ријеч о спорту, опредјелила за фудбал.

Новаковић је задовољан односом дјеце према тренинзима и приликом да одмјере снаге са вршњацима.

-Дјеца су на овим припремама максимално испуњавала све захтјеве које смо колега Срђан Стојановић и ја поставили пред њих. Имали  смо и сјајне ривале, јер смо играли  против селекција “Орјена”, које су знатно искусније и квалитетније, али резултат је овом тренутку и узрасту најмање је битан. Били су ово сјајни тестови за нас, да се одмјеримо, казао је  тренер Бранко Новаковић,  који је још као фудбалер “Слободе” из Ужица  био чест гост  у Херцег Новом и на Црногорском приморју.

Додао је да је штета што у Херцег Новом фали терена гдје би се радило, поготово у зимском периоду.

-Имали смо добре припреме. И дјеца, и ми тренери, памтићемо овај више него успјешан дио припрема, које ћемо наставити на Златибору, поручио је Бранко Новаковић, захваливши пријатељима из „Полино арене“ Игору Божовићу и Хотела „Плеј“ Радовану Ралевићу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here