Петерци Јадрану донијели прво мјесто у групи и визу за финале

Foto: novosti.rs

Ватерполисти Јадрана пласирали су се у полуфинале другог меморијалног турнира “Влахо Бато Орлић” у Беогаду. Изабраници Петра Радановића данас прије подне у трећем колу турнира побједили су екипу Шапца бољим извођенем петераца 13:11 пошто је сусрет у регуларном дијелу завшен 9:9 (1:1, 4:3, 1:4, 3:1 – 4:2).

Након изједначене прве дионице, у другој четвртини се играло гол за гол и Јадран је на полувремену водио 5:4. У наставку утакмице боља је била екипа Шапца, која је послије 24 минута игре повела 8:6. У последнем дијелу утакмице Јадран је сигуран и пола минута прије краја Матеј Чарај је изједначио на 9:9.

Приликом извођења петераца за тим са Шквера сигурни су били Иван Нагаев, голман Јадрана Дарко Ђуровић који је већ у првој серији одбранио петерац капитену Шапца Михаилу Репајићу, затим Димитри Холт, Данило Радовић и Матија Сладовић. Побједу за полуфинале потврдио је голман Ђуровић пошто је одбранио други петерац на утакмици, овог пута Андреју Ђурићу.

Стрелци за Јадран су Матеј Чарај 4, Димитри Холод 3, Иван Нагаев 2, Мартин Гардашевић, Мартин Сладковић, Данило и Василије Радовић по гол.

Вечерас у полуфиналу Мартин Гардашевић и саиграчи играју од 20 сати са екипом Партизана. Турнир се завршава сутра, а у случају побједе над екипом са Бањице Јадран ће играти од 11 сати у финалу са екипом Новог Београда која је апсолутни фаворит у вечерашњем полуфиналном дуелу са Шапце. У случају пораза са Партизаном, Јадран сутра од 9:30 игра са Шапцем за треће мјесто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here