Пензионери из Словеније изузетно задовољни боравком у Институту

Група од 50 гостију, чланова Удружења пензионера Словеније, борави у Институту „Др Симо Милошевић“ у оквиру рекреативног програма.  

Пензионери из Словеније, чију је посјету 2020. године одложила пандемија, први пут су у посјети Институту Игало. Организатор посјете је словеначко Удружење пензионера, у чијем је фокусу здравствени туризам, прича предсједница Удружења Божена Кос

Фото: РТХН/ Божена Кос

– Овакву услугу организујемо за све пензионере из Словеније. Почели смо са одласком у бање у Босни и Херцеговини и Хрватској, а онда смо тражили даље. Чули смо да у Игалу постоји изузетно добра бања па сам дошла у маркетинг Института прије три године и разговарала са њима. Јако љубазно су нас примили, дали понуду, али двије године због ковида није било могуће да дођемо у Игало иако смо се спремали. Сада нам се испунила жеља и јако смо задовољни боравком и услугом у Институту, казала је Кос.

Програм укључује комбинацију терапијског третмана и организацију излетничких тура по Црној Гори, казао је за РТХН дирецтор маркетинг службе Института Никола Мрачевић.

Фото: РТХН/ Никола Мрачевић

–  Имају веома испуњен и конципиран дан. Задовољни су, прво због тога што им је дан испуњен и организован, онда јер их је послужило сунчано и топло вријеме, тако да заиста уживају. Задовољни су првим доласком и већ смо начули да најављују доласке у већем броју и висе група за следећу годину, казао је Мрачевић.

Пензионери, али и организатори, су задовољни комплетном услугом у Институту, а не крију одушевљење што су у Црној Гори након скоро 30 година, прича Кос.

– Терапије су одличне, исто тако и љекари и друго особље, а сви јако љубазни. Баш смо задовољни и ово је први пут, али сигурно није последњи. Долазићемо још јер ме чланови већ питају да ли се могу одмах уписати да дођу и наредне године, испричала је Кос.

Задовољство боравком у Институту и рехабилитационим третманом, исказао је пенсионер Само Штер.

Фото: РТХН/ Само Штер

– Људи су тако љубазни, а терапије пријају. Имам проблема са раменима и куком, али већ све иде полако на боље. Морам да кажем да је све у реду. Веома сам задовољан што је доста младих људи који раде и који ће сигурно бринути о оваквим здањима какав је Институт, казао је он.

Пензионерка Меланија Штер каже да јој боравак у Институту изузетно прија, а да јој се у Херцег Новом највише допадају људи који су веома пријатни.  

Фото: РТХН/ Меланија Штер

– Красно је и одувијек је тако. Нисмо се видјели 30 година и сада смо узбуђени због сусрета, али и тога како је дивно вријеме, како су људи пријатни. Институт је одлична медицинска установа, не могу друго него да се похвалим јер све ме је бољело када сам дошла, а данас сам, послије три дана, савим добро. 

Група словеначких пензионера боравиће у Институту до 12. октобра. Надају се, кажу организатори и домаћини, да је ово само почетак сарадње кроз коју би се наставио њихов редован долазак у Институт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here