Пејовић: Методологија пописа у потпуности усаглашена са ЕУ стандардима

Фото: Медиа биро

Методологија за спровођење пописа усаглашена у потпуности са ЕУ стандардима, а грађанима је загарантована заштита података, казао је  Директор Управе за статистику, Мирослав Пејовић.

Управа за статистику , како је истакао Пејовић , гарантује и само они подаци које они објаве сматраће се званичним подацима пописа.

-Од грађана очекују да ће учествовати у овој статистичкој акцији, да ће својим искреним и тачним одговорима допринијети квалитетним подацима који ће се добити пописом. Оно што је важно истаћи, грађанима је загарантована заштита података, чланом 29 Закона о попису, што је и видно означено на пописним упитницима.

Подсјетио је да је значај пописа вишеструк и да је много више од онога што се чује у јавности, те да га чине сва питања на пописним упитницима, а не само она која се тичу личног осјећаја грађана, а о којима се највише полемише.

-Сва питања обухваћена пописом једнако важна, да имају исти значај, без обзира да ли се односе на демографске карактеристике становништва, образовање, информациону писменост, на услове у којима грађани живе, на не/запосленост и друге карактеристике становништва.

Подсјећамо, попис ће бити одржан од 1. до 15. новембра.

Извор: медиа биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here