Печати су проблем зашто грађани не могу извадити лист непокретности у катастру у Херцег Новом

Катастар Херцег Нови

У Подручној једници Управе за некретнине, катастра у Херцег Новом већ дуже вријеме није могуће добити лист непокретности, као ни копију плана. Проблем су печати.

Новски адвокат Борис Бодирога, за РТХН је казао да им је велики проблем недостатак печата. Влада Црне Горе је крајем прошле године, донијела одлуку да се Управа за катастар и државну имовину подијели, односно, врати на старо у посебну Управу за некретнине – задужена за послове катастра непокретности.

Борис Бодирога

– Имамо ситуацију да немамо нових печата, већ 26 дана. Тренутно у катастру Херцег Нови не могу се извадити ни лист непокретности нити копија плана. Стигли су прије пар дана заводни печати да се могу подносити захтјеви, стигли су и печати правоснажности, а недостају округли печати, који су неопходни на свакој исправи коју катастар издаје. То је тренутно озбиљна кочница, не само у Херцег Новом, него у читавој Црној Гори. Очекујемо у најскоријем року, да се ријеши, јер свима представља оптерећење у раду, пролонгира процесе, одуговлачи, једноставно, чини ствари изнад моћи грађана, коментарисао је Бодирога.

Он наводи начин на који је тренутно могуће извадити лист непокретности:

– Тренутно је могуће извадити лист непокретности, на начин да поднесете захтјев, уплатите и тај лист се шаље у Подгорицу, Министарству финансија за овјеру и долази за седам дана. Сматрам да је то изнуђено рјешење и да се печати што прије морају пустити у употребу, само да се нормално функционише, оцијенио је Бодирога.

Питања овим поводом редакција РТХН је упитила служби ресорног министарства, одговоре нисмо добили.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here