Паркинг сервис: Вип зона уведена у циљу растерећења мирујућег саобраћаја

Из предузећа Паркинг сервис упутили су саопштење у којем објашњавају разлог увођења љубичасте зоне.

-Још од оснивања „Паркинг сервиса Херцег Нови“ д.о.о. Херцег Нови паркинг мјеста у центру града су обиљежена као црвена зона. Црвена зона представља најпрометније локације у Општини, локације у близини банки, поште као и саме зграде Општине, гдје је често сврха доласка управо административне природе појединаца и изискује краће задржавање ради обављања послова у поменутим установама.

Прије више од 2 године, управо из горе наведених разлога у исту је чак уведено и временско ограничење задржавања паркираних возила на максимално 2 сата, како би се пробао ријешити још увијек присутан проблем мањка слободних паркинг мјеста у том дијелу града за горе поменуте сврхе.

Пракса је показала да је иста проблематика још увијек присутна, нарочито у љети, у периоду туристичке сезоне, када на постојеће кориснике услуга паркинг мјеста у строгом центру града додамо и туристе који имају жељу да обиђу Херцег Нови.

Сагледавајући горе наведено Друштво је донијело одлуку да из дијела црвене зоне издвоји 30-ак паркинг мјеста и претвори их у ВИП (љубичасту) зону, зону без временског ограничења али са благо повећаном цијеном сатног паркирања у односу на црвену зону.

ВИП (љубичаста) зона се налази на сљедећим локацијама:

– у Његошевој улици, на потезу од Јасмила до Градске кафане (паркинг мјеста од 427 до 437)

– у улици Саве Ковачевића, од Градске кафане до Ловћен банке (паркинг мјеста 441 до 462)

Такође, важно је напоменути да ВИП зона изузета од било каквих типова претплатних мјесечних карти те је у истој могуће само платити паркирање по сату. На овај начин омогућиће се да паркинг мјеста у ВИП зони буду растерећенија што ће за циљ имати повећану могућност проналаска слободног паркинг мјеста у строгом центру града, саопштено је из Паркинг сервиса.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here