Пантер из Никшића шампион Мини баскет лиге

У организацији кошаркашког клуба Галеб из Херцег Новог, у Игалу је одржан завршни кошаркашки турнир Мини баскет лиге, за узраст дјечака до 11 година. На турниру су учествовале четири екипе, а највише су приказали млади кошаркаши никшићког Пантера, који су освојили прво мјесто.

Никшићани су најприје у полуфиналу савладали Кошаркашки клуб Ас из Херцег Новог резултатом 38:25, да би у финалу савладали још једну новску екипу КК Галеб, резултатом 45:32 и заслужено у Никшић носе пехар намјењен шампиону Црне Горе. Млади кошаркаши Галеба су претходно у полуфиналу савладали Никшић 36:32.

Тренер Пантера Томислав Јововић је казао да је екипа показала карактер.

-Током сезоне, на сва три турнира били смо без пораза и сматрам да смо заслужено освојили пехар, ријечи су Јововића тренера екипе Пантер, у чијим редовима су се посебно истакли Александар Ђуровић и Василије Костић – казао је он.

У борби за треће мјесто Никшић је савладао Ас резултатом 36:32.

Кошаркашки савез Црне Горе је свим учесницима финалног турнира подјелио медаље, које је такмичарима уручила комесарка Мини баскет лиге Маја Милутиновић.

Током овогодишњег такмичења Мини баскет лиге, играна су три турнира, у Тузима, Игалу и Котору и четири најбоље екипе, од девет, је остварило пласман на завршни турнир.

-Свака екипа има потенцијала, очигледан је континуиран рад са дјецом и на тренерима екипа је да тако и наставе. Иако је Мини баскет лига одличан потез Кошаркашког савеза, потребно је анимирати већи број екипа широм Црне Горе, што би омогућило одигравање већег броја турнира и утакмица у овом узрасту – сматра Јововић.

Табела Мини баскет лиге: КК Пантер Никшић, Галеб Херцег Нови, Никшић, Ас Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here