Ове седмице почиње изградња пасареле у Бијелој

Припрема за изградњу пасареле у Бијелој почеће сутра, пошто је данас истекао жалбени рок, који је прошао без приговора, информише за РТХН вд директор Управе јавних радова Боро Лучић.

На тендеру је као најбоља изабрана понуда копаније Гугић инжењеринг. Лифтови и челична конструкција су већ поручени, наводи Лучић, па се почетак радова може очекивати до краја ове седмице.

ВД директор Управе јавних радова Боро Лучић

– Механизација и радници ће на терену бити сходно потребама и динамици посла. Најприје нас очекују припремни радови, односно ископавање, па бетонске радове, а затим постављање челичне конструкције и на крају лифт – објашњава он.

Лучић очекује да посао буде готов у најскоријем временском периоду, како саобраћај не би био поремећен.

– У сезону ћемо ући са пасарелом која ће бити у функцији. Тиме ћемо смањити гужве у саобраћају, пошто је интересантно да су у том дијелу магистрале пјешачки прелази на сваких 10 метара. Ова пасарела ће то ријешити, биће бржи проток саобраћаја и дефинитивно ће ријешити сигурност дјеце у том крају – наводи Лучић.

На тендерима Управе јавних радова, како је казао, нема жалби, што значи да су јавни позиви добро написани, те да су извођачи сагласни са условима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here