Овације новске публике за представу „Тарзан – господар џунгле“

Спектакуларно осмишљена и кореографисана игра глумаца и лутки у представи “Тарзан, господар џунгле” Градског позоришта из Подгорице одушевила је синоћ дјецу, али и старије посјетиоце 29. ХАПС-а.

Ансамбл Градског позоришта појачан студентима Факултета драмских умјетности Цетиње је полетно и акробатски вјешто, увјерљиво дочарао свијет џунгле, освојио пуну пажњу свих присутних и заслужио овације пуног гледалишта дворане “Парк”.

Снажан утисак остављају сценски покрет и кореографија које је урадила Тамара Вујошевић-Мандић, а додатни шарм и динамику комаду који су по мотивима романа Едгара Рајса Бароуза адаптирали и режирали Давор Драгојевић и Тамара Вујошевић-Мандић, даје оригинална музика Веселина Френкија Богићевића. Атрактивна и функционална сценографија дјело је Кирила Василева који је дао идејно рјешење лутака: меркати, леопард, мали Тарзан, крокодил, мравојед и други, као и костима.

Како је казао редитељ Давор Драгојевић трудили су се да важне ствари дјеци покажу кроз игру, плес и да их кроз ликовност уведу у љепоту саме приче и тог јунака нашег дјетињства.

-Јер Тарзан је јунак мог и дјетињства моје генерације, а његова супермоћ је била да нас окупља, да нас натјера да заволимо да читамо књигу и да причамо о томе. Позориште служи да подучи и забави, оно кроз посебан језик прича о важним стварима и представља мјесто сусрета неколико различитих умјетности, зато је јако важно да дјеца гледају представе, јер дјеца која долазе у позориште расту у добре људе. Представом желимо да пошаљемо дјеци неке свевремене, квалитетне теме. Пријатељство, оданост, пожртвовање, али исто тако и праштање, то су све неке квалитетне људске вриједности и ми кроз ову представу шаљемо поруку да то јесу стварне, праве вриједности и оно чему треба тежити, истакао је Драгојевић.

Глумица Лара Драговић је, како каже, задовољна играњем и бројем дјеце која су дошла.

-Стварно су одлично реаговали, били тихи онамо гдје треба да буду тихи, слушали су, чини ми се да су баш пратили фино и на крају нас лијепо наградили, дивно дружење. Лјубав – према животињама и међу људима, главна је порука овог комада. Мислим да свакодневно треба да причамо о љубави, у свакој представи, у сваком филму, на вијестима, и дјеци и одраслима, рекла је Драговић.

Ансамбл се радује што су дјеца добро реаговала на представу јер она са собом носи битне поруке, казао је глумац Мило Перовић.

-Битно је да једна оваква представа има подршку људи да се игра, треба да буде виђена јер у медијском мору свега и свачега, гдје је лагано постала главна валута, потребно је изборити се да неки садржај који нуди етичко промишљање свијета на исправан начин допре у оно што је мејнстрим, да би се циљној групи о којој причамо, тој мало старијој дјеци, скренула пажња да људи нису само оно што је материјално већ постоје вриједности које треба да гајимо, казао је Перовић.

У представи су играли: Мило Перовић – Тарзан,  Алекса Балевић– Ћита, Марија Ђурић / Јелена В. Ђукић – Кала, Милош Кашћелан – Керчак, Меркат и Крокодил, Лара Драговић – Џејн, Павле Илић – Рошфор, Анђела Радовић – Лилит и Меркат, Вукан Пејовић – Блим и Меркат, Сејфо Сеферовић – Меркат, Итана Драгојевић – Леопард и Горила, Анђела Маруновић – Горила и Меркат, Матија Мемедовић – Горила, Крокодил и Мравојед и Давор Драгојевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here