ОТВОРЕНО СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

У Херцег Новом је отворено 56. Свјетско првенство у спортском риболову из брода за сениоре на којем учествује 12 репрезентација: Белгија, Хрватска, Француска, Ирска, Италија, Луксембург, Холандија, Португал, Сан Марино, Словенија Шпанија и Црна Гора.

Пред њима је сутра тренинг, па три дана такмичења у три реона Бококоторског залива, а свечано проглашење побједника и додјела награда предвиђена је у суботу, 16. октобра.

Такмичаре је поздравио и пожелио спортску и фер борбу Младен Ростовић, предсједник Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе.

-Заложили смо се да све буде организовано на највишем нивоу, а трудићемо се да и такмичење протекне на исти начин, казао је Ростовић и захвалио се свим спонзорима који су помогли у припреми свјетског првенства.

Он је подсјетио да се првенство одржава у склопу Европске недеље спорта.

-Посебно бих захвалио делегату првенства г-дину Карлосу Винагре, представнику ФИПС-а (Свјетска Федерација за  спортски риболов на мору) , која нам је омогућила да организујемо 56. Свјетско првенство, након што је белгијски  Савез одустао од организације. То само говори  да Свјетска Федерација има велико повјерење у наш  Савез, а чиме се ми поносимо, казао је Ростовић.

У име генералног покровитеља шампионата, Општине Херцег Нови, такмичарима је добродошлицу пожелио предсједник Стеван Катић.

-Савез за спортски риболов на мору Црне Горе највише је заслужан за чињеницу да сте сви ви данас наши гости. Својим преданим радом, љубављу према спортском риболову и жељом за најбољом промоцијом нашег града Савез годинама уназад доприноси да Херцег Нови буде респектабилан партнер у организацији озбиљних такмичења. Као предсједник Општине, нагласићу да и локална самоуправа тежи истом циљу. Наше је опредијељење и стратегија да Херцег Нови буде препознат у међународној заједници као ослонац реализацији и организацији догађаја и манифестација највишег нивоа, који унапријеђују живот у заједници и доприносе промоцији града.  За статус доброг домаћина потребно је улагати труд и стремити успјеху, али и имати поуздане партнере и пријатеље из цијелог свијета. Због тога је ово првенство од изузетног значаја за наш град. Надам се да ће вам Херцег Нови бити град по мјери и мјесто у ком се угодно осјећате, не само током овог Свјетског првенства, већ и у свакој другој прилици, казао је Катић.

56. Свјетски шампионат у риболову из брода свечано је отворио делегат ФИПС -а Карлос Винагре.

-Веома добро знамо да су организатори на челу са предсједником Младеном Ростовићем, радили изузетно напорно како би ово такмичење било успјешно. Из ранијег искуства и ранијих шампионата знамо да су у овом подручју добри спортски рибари као и да постоји велико интересовање за овај спорт. Такмичарима желимо угодан боравак и да нађу времена да посјете неку од локалних туристичких атракција, али и да се увјере да су наши црногорски пријатељи добри домаћини. Такмичарима желимо искрену срећу, право спортско надметање и да побједи најбољи, казао је Винагре.

Свечаном отварању присуствовали су и потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур и представница Управе за спорт и младе Милица Аџић.

У програму је учествовало Културно умјетничко друштво „Слога“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here