Отворена изложба фотографија “Жељезница у Боки Которској, Требињу и околини”

У галерији Народног музеја у Панчеву отворена је изложба “Жељезница у Боки Которској, Требињу и околини” Отварању изложбе присуствовале су делегације градова Панчева, Херцег Новог и Требиња, представници железничких компанија из Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и туристичке организације Херцег Нови, чија је овогодишња летња понуда представљена у склопу отварања изложбе.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић истакао је да му је велико задовољство и част што отвора ову занимљиву изложбу која нас подсећа, како је некада изгледала железница у Боки Которској, Требињу и околини, као и какав је био њен свеопшти значај.

-Ових деведесет фотографија насталих током 20. века нас враћају кроз вријеме и подсећају не само на значај железнице, већ и историју мјеста и предјела кроз која је пролазила и управо због тога ова изложба има посебну вредност. Ово је прилика и да се млађе генерације упознају са периодом када је железница била веома важно превозно средство, практички неко вријеме и једини вид превоза у тим крајевима истакао је Стевановић.

ФОТО: Жељезничка станица Зеленика, 8. август 1967. фото Херберт Стемлер

Присутнима су се у име Општине Херцег Нови обратио Мирко Мустур потпредседник општине и Далибор Вуковић ПР Туристичке организације Херцег Нови. Они су у свом излагању навели колики је био значај железнице не само за привреду и људе, и да је имала посебан значај и за развој туризма. Иако данас железнице више нема она је и даље на неки начин присутна јер део пруге која је ишла уз море данас је претворен у предивно шеталиште дугачко више од шест километара.

ФОТО: Требиње, Локомотива ЈЖ 83-141 заједно са још три локомотиве пред касацију, око 1977. године Фото Перо Николић

Замјеник градоначелника Града Требиња Дражен Бошковић говорио је о великом значају који је железница имала за цијелу југоисточну Херцеговину, посебно за град Требиња. Предвиђено је да се неки дјелови старе трасе пруге обнове и да се поред пјешачких и бициклистичких стаза направи и туристичка пруга попут Шарганске осмице.

Гостима су се још обратили и Драгана Лукшић директорка директората за жељезнички саобраћај Црне Горе и Жељко Радић генерални директор Жељезнице Републике Српске.

Аутор изложбе, Јосип Вебер, истакао је да је ова изложба до сада гостовала у неколико градова Црне Горе и Требињу, а да је у плану да гостује и у Херцег Новом, Добоју, Бања Луци, Загребу и Љубљани.

Изложбу чини деведесет фотографија настале у периоду од 1901. до 1968. односно 1976. године на територији Боке Которске, Требиња, Дубровника, Конавала, Поповог поља и југоисточне Херцеговине. Фотографије су прикупљане дужи низ година из породичних албума старих железничких радника који су били запослени у тадашњем ЖТО-у Сарајево, архива Херцег Новог, Дубровника, Требиња, Мостара и Сарајева, железничких музеја у Београду, Загребу, Љубљани, Будимпешти, Бечу као и из приватних колекција љубитеља железнице из Аустрије, Немачке и Швајцарске. Оне представљају плод вишедеценијског рада на терену и на један лијеп и сликовит начин приказују развој железнице, региона као и самих насеља дуж пруга, које су се након укидања саобраћаја, на жалост, постепено гасила, рекао је Вебер.

Дио ових фотографија објављен је и у фотомонографији „Жељезница у Боки Которској 1901-1968“ коју је Вебер објавио, а чије је треће допуњено издање изашло крајем 2021. одине у Херцег Новом.

Организацију изложбе помогли су Клуб љубитеља железнице „Панчево, НВО „Синергија“ из Херцег Новог, градови Панчево, Херцег Нови и Требиње, Народни музеј Панчево, Дирекција за железнице Републике Србије и железничке компаније из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Изложба „Жељезница у Боки Которској, Требињу и околини“ у Народном музеју Панчева биће отворена до 7. маја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here