Отовић: Ови избори ће бити „чистилиште“


Кандидат за посланика коалиције „Заједно за будућност Црне Горе“, Иван Отовић, истиче да су задовољни оствареним резултатом ванредних парламентарних избора.

-На основу резултата са 35 од 47 бирачких мјеста у Херцег Новом, коалиција „За будућност Црне Горе“, узела је око 1 650 гласова. Када то претворимо у проценте то је око 17, 5 %, „Европа сад“ је на 32 процента, колеге из Демократске Црне Горе и Уре, односно коалиција „Храбро се броји“ је на неких 18, 6 процената и ДПС је на 17,1 %. Ми очекујемо да ћемо, по обради са свих бирачких мјеста бити на неких 18 процената. Задовољни смо тим резултатом, имајући у виду да је на овим изборима било много листа које су претендовале на исто бирачко тијело. Показали смо још једном да наши гласачи цијене све оно што смо радили у неколико протеклих деценија, да смо конзистентни у нашем политичком дјеловању и да је наш програм поново пријемчив за велики број грађана и Црне Горе и Херцег Новог, упркос бројним нападима на нашу коалицију и све оно што се дешавало од 30. августа па све до данашњег дана и ја вјерујем да ћемо већ на наредним изборима бити сигурно и водећа политичка снага у Црној Гори, поручио је Отовић.

Он сматра да велики број листа не значи неко побољшање демократског амбијента, већ да је довео до засићења и збуњености код грађана.

-То показују и резултати, односно проценат излазности. На нивоу читаве Црне Горе, ако се не варам, изашао је непун 51 проценат бирача. Ово су други избори у кратком временском року. Имали смо предсједничке изборе, гдје је излазност била много већа. Велики број листа не значи и бољу понуду. Дошли смо у ситуацију да више грађани и не знају ко учествује на изборима, нити желе да изађу на биралишта, али такође могу рећи да ће ови избори послужити као „чистилиште“, тако да ће неке партије отићи у политичку прошлост Црне Горе. Неке, иако су прешле цензус, су показале да више немају ону снагу коју су имали некад, и уколико желе да преживе мораће да предузму озбиљне унутарстраначке реформе, или можда да уђу у коалицију са неким партијама, како би уопште на следећим изборима могли озбиљно размишљати да уђу у парламент, казао је Отовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here