Откривено више криволоваца у акваторијуму Боке

Фото: Стоп криволову/фб

У циљу сузбијања криволова у реону Бококоторског залива заплијењена је значајна количина алата и опреме за недозвољени риболов и издата два налога за плаћање казне. Контролисани су затечена лица на мору од Опатова до Игала.

Акција је организована заједничким снагама представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, инспектора за морско рибарство из Котора и Херцег Новог, руководилаца јединице патролних бродова и чамаца Херцег Нови и чланова грађанске иницијативе Стоп криволову.

Фото: Стоп криволову/фб

– Током акције из мора су одстрањивани, а касније и уништени нелегални и необиљежени рибарски алати: шест самоловки, по двије врше и парангала за хоботнице са по двадесетак замки на сваком, једна необиљежена мрежа од стотинак метара, три повезане мреже у дужини од 3×180 метара, а издата су и два прекршајна налога којима су финансијки кажњени прекршиоци. Осим повезаних мрежа, за које се јавио власник и пристао да преузме прекршајни налог, остали нелегални рибарски алат је уништен, а затечени улов је враћен у море. Радује чињеница да су контролисана лица на мору имала уредне дозволе и исправне алате, без обзира да ли се ради о спортским или привредним рибарима.

Сви учесници акције су сагласни да су у претходном периоду постигнути одлични резултати у откривању и заустављању криволова, али и јача сарадња међу свим институцијама. Сличне акције најављују и на осталим дјеловима црногорске обале.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here