ОШ „ИЛИЈА КИШИЋ“ ПРОСЛАВЉА РОЂЕНДАН

ОШ „Илија Кишић“ обиљежава данас рођендан. Епидемиолошка ситуација условила је да Дан школе обиљеже на другачији начин.

У спомен на учитеља, хуманисту и борца из Зеленике, Илију Кишића, који је погинуо 13. фебруара 1943. године, сутра ће цвијеће на спомен обиљежја и бисту, положити делегација школе и бораца, а први пут и чланови породице Кишић, казала је за РТХН директорица Снежана Мирковић.

-Због актуелне епидемиолошке ситуације неће бити организован културно-умјетнички програм, како бисмо избјегли масовна окупљања у школи и дворишту. Формирали смо три групе и обићи ћемо сва спомен обиљежја нашег првоборца Илије Кишића. Једна делегација коју чине наставници и чланови ОО ОБНОР-а 1941 – 1945 на челу са Ранком Кишићем, положиће цвијеће и вијенац на Подима, друга делегација, такође наши наставници, обићи ће Споменик палим борцима у Зеленици, трећа ће положити цвијеће у Кутима, а централна манифестација је заказана у 10 сати и том приликом положићемо цвијеће на бисту у дворишту. Оно што ову манифестацију чини ипак другачијом, јесте што ће први пут присуствовати и чланови породице Илије Кишића, тачније Зоја Кишић Терзић, братанична првоборца по којем наша школа носи име. Наглашавам, да ће се све одвијати сходно прописаним епидемиолошким мјерама те није предвиђено окупљање више од 10 до 15 особа, казала је директорица Мирковић.

Из штампе је изашао нови број школског листа „Звоно“ који и овог пута сабира успјехе ђака и њихове радове, а уредница овог издања је директорица Снежана Мирковић.

ОШ „Илија Кишић“ добитница је највећег државног признања за образовање „Октоих“ као и највећег општинског признања Октобарске награде.

2 COMMENTS

  1. Tekst obiluje netačnim podacima. Prvo ne radi se o rođendanu škole, ni o rođendanu Ilije Kišića, već se obilježava Dan škole, a to je dan kada je on poginuo.
    Drugo nije tačno da prvi put prisustvuju obilježavanju Dana škole članovi familije Ilije Kišića, jer je pokojna sestra Ilije Kišića godinama prisustvovala priredbama i bila u prvim redovima na oblježavanju.
    Čestitamo Dan škole svim članovima kolektiva i učenicima.

  2. Pokojna Andrica Preočanin, sestra Ilijina, njena djeca, kao i pokojna Jelka Kisic, snaha Ilijina, su uvijek sjedale u prvom redu na Danu skole. Da ne govorimo o tome da je sestric Ilijin, Ilija Preocanin , svirao redovno dok je KUD ,,Ilija Kisic“ izvodio svoje tacke. Kao jedan od cetiri recitatora, toga doba, dobro se sjecam svega, kao i bine koja danas sluzi u sasvim drugacije svrhe.
    Ponekad treba pitati nas koji smo obiljezili na lijep nacin dane provedene u ovoj skoli. Prije svega, nas mjestane, Bokelje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here