ОРКАНСКИ УДАРИ БУРЕ, АЛИ У ГРАДУ БЕЗ ВЕЋЕ ШТЕТЕ

Сјеверни вјетар који је почео да дува синоћ, током ноћи достизао је олујну и орканску јачину, а на моменте је дувао и преко 70 метара у секунди. Из хидрометеоролошке станице Игало су казали да ће бура, као и хладни талас који нас је погодио, ослабити током сутрашњег дана. Нове, али кратке падавине очекују нас у сриједу, а температура ће бити у сталном потасту.

Како су за РТХН казали у Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора, бура током ноћи и у јутарњим сатима није проузроковале већу штету ни проблеме у граду.

Кратак застој направљен је на магистрали док су припадници Службе заштите и спасавања уклонили леденице у тунелу.

У Зеленици је оборено једно стабло и један стари дрвени стуб расвјете, на Савини у близини школе такође је оборено стабло. Патроле Комуналне полиције су тренутно су у обиласку терена.

Према ријечима директорице Комунално-стамбеног предузећа Јасмине Коњевић, током јучерашњег дана у поподневним сатима у залеђу је почела да пада ледена киша, а екипе су константно на терену.

– Темепратура је тренутно јако ниска и забиљежени су јаки удари буре. Јутрос око 7 часова подручје Крушевица и Врбања погодила је олујна мећава, а температура је пала на 10 испод нуле. Уз велике ударе вјетра формирали су се сњежни сметови. Возило је још синоћ почело разбијање и то се константно ради. Чистач је и даље на терену, путеви се насипају, али још увијек има снијега на коловозу – упозорава она.

На путном правцу Камено-Убли нема снијега, али због веома ниских температура на коловозу има поледице. Радници комунално стамбеног ручно су посипали поједине дионице, а тренутно је на терену и возило за машинско посипање.

Јутрос око 5 радници овог предузећа су  у селу Мокрине уклонили стабо, које је током ноћи бура оборила на локални пут. Екипа за одржавање расвјете имала је синоћ неколико интервенција. Коњевић је казала да је поледица јутрос примјећена и на појединим улицама у граду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here