ОПШТИНСКИ ОДБОР НОВСКЕ ЛИСТЕ ЗА НОВУ ДЕЦЕНИЈУ

Поводом 10 година постојања и рада у Скупштини општине, али и избора новог општинског одбора, из Новске листе обратили су се саопштењем.

Новска Листа је у јануару ове године прославила деценију постојања, а већ кроз коју седмицу чека нас нови јубилеј – десетогодишњица уласка у локални парламент!

Прошло је десет година откако је независна група грађана ступила на политичку сцену и од када је постала незаобилазни и централни фактор политичке стабилности у Херцег Новом. Новска Листа одиграла је велику улогу у побједи опозиционих снага 2012. године. Четири године касније одбила је непристојну политичку понуду да спаси власт ДПС/Избор и тако директно изазвала нове изборе, на којима се пружила прилика да Херцег Нови добије поштену власт у којој је Новска Листа била одлучујући фактор са три одборника.

Резултати четворогодишњег боравка у власти избореног 2017. године могу се сумирати у библијском цитату „слуго добри и вјерни, у малом си био вјеран, над многим ћу те поставити…“ Изборна воља грађана Херцег Новог била је да Новска Листа умјесто са три управља градом са седам мандата и на томе грађанима хвала!

Деценија пред нама поставља нове изазове пред Новску Листу. Показали смо како једна независна прича може да опстане поштеним и искреним радом и како никаква непристојна понуда не може да нас поколеба и скрене са пута који смо зацртали.

На жалост свједоци смо да у братским општинама Боке Которске као што су Тиват, Будва и Котор не цвјетају руже, и да су све три општине у великим политичким кризама са неусвојеним буџетима, принудним управама и расписаним пријевременим изборима. Упркос сигурним побједама на изборима које је изнио народ и великом новцу на рачунима, очигледно је да коалиционој власти у све три бокешке општине недостаје кључни састојак и фактор стабилности који има Херцег Нови, а то је Новска Листа! Лако је извести неспоран закључак да је само присуство Новске Листе на политичкој сцени нашег града једини разлог мирног и стабилног политичког суживота истих странака које се у осталим градовима Боке Которске не могу сложити ни око чега!

Да би наставила мисију унапријеђења града који воли највише на свијету, али и допринијела свеобухватној политичкој стабилности у Боки Которској у другој деценији постојања, Новска Листа је изабрала нови Општински одбор, проширен, ојачан и са свјежим мандатом. Ријеч је о 50 великих заљубљеника у град, људи који су се посветили добру Херцег Новог и који у њему желе срећно да живе. Ту су сви они људи који су носили Новску Листу до данас појачани младим снагама Херцег Новог.

На листи чланова Општинског одбора налазе се: Др Саво Марић, Милош Коњевић, Јован Суботић, Стефан Вукићевић, Ана Шојић, Зоран Лепетић, Александар Шкобаљ, Драгана Станишић, Славко Тодоровић, Ана Дабовић, Петар Ковачевић, Дарија Банићевић, Жељко Бајчета, Мићо Беко, Гордана Комљановић, Дарко Класић, Милутин Говедарица, Милан Дакић, Адријана Ковачевић, Марко Дамјановић, Маријана Давидовић, Симо Влаовић, Милош Лабан, Мијо Ђурковић, Марија Чворо, Милан Рикало, Саша Ђорђевић, Јованка Стојановић, Бато Радановић, Обрадован Бијеловић, Јелена Јелић, Владимир Милошевић, Младен Маринковић, Татијана Кудуз, Јован Вуковић, Никола Михаиловић, Зоран Његовац, Божидар Вуковић, Јованка Матковић, Вуксан Стаменковић, Биљана Шкобаљ, Вуко Поробић, Милица Вучић, Дејан Чепрнић и Бранка Обрадовић.

Рад Општинског одбора помоћи ће и нестраначке личност, кандидати са изборне листе Новске Листе, Оливера Доклестић, Јасмина Коњевић, Гордана Поробић Крцуновић и Владислав Велаш. Новска Листа ће с поносом и љубављу радити у интересу грађана Херцег Новог и у новој деценији, наведено је у саопштењу ове политичке партије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here