Општина Херцег Нови расписала нови тендер за изградњу тротоара

Општина Херцег Нови расписала је тендер за реконструкцију постојећих и изградњу нових тротоара од Каменара до Игала.

Вриједност поновљеног тендера је 450.000 еура, каже Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности.

-Општина Херцег Нови је прошле године потписала уговор о градњи тротоара и пошто извођач радова није ушао у посао, Општинa је раскинула уговор тако да у овој години радимо те тротоаре, каже Сеферовић

Поновљени  тендер се односи на рјешавање проблема обнављања старих и градње нових тротоара на неколико локација у граду.

-Радиће се реконструкција тротоара у Улици Пете црногорске, затим, у Зеленици од Пасареле до Царине, од Дома здравља на Топлој до Волија, у Улици Топаљске  комунитади, некадашње Миће Вавића од Пекаре до продавнице Дади. Нови тротоар ће се радити и на Јадранској магистрали, спајаће дио од торте до Ђеновића, каже Сеферовић.

Дио посла биће завршен прије почетка туристичке сезоне, а један дио ће, ипак бити урађен на јесен.

-Тендерска процедура траје петнаестак двадесет дана, потом ћемо видјети ко ће се пријавити, један или више понуђача. Након провјере документације  биће потписан уговор и кренуће се са радовима. Један дио ће бити завршен прије сезоне, а други дио након сезоне, наводи Сеферовић.

Улагањем у рјешавање проблема тротоара Општина Херцег Нови  обезбједиће већу безбједност мјештана и бројних туриста, који долазе у Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here