Општина апеловала на надлежне да нађу рјешење за ситуацију у СМШ Иван Горан Ковачић

Поводом пријетећих мејлова који су упућени ЈУ СМШ „Иван Горан Ковачић”, а који су онемогућили редован наставни процес у установи, Општина Херцег Нови се огласила саопштењем и упутила апел надлежнима да што хитније нађу рјешење.

„Оштро осуђујемо дјеловање НН лица којима се угрожава безбиједност дјеце и истовремено урушава ток  васпитно-образовног процеса у СМШ „Иван Горан Ковачић”.

Безбиједност дјеце и свих грађана је најважније питање сваке државе док је право на образовање темељно право грађанина које је Уставом гарантовано.

Забрињава нас потреба појединца или више актера да истрајно дјелују у свом злом науму шаљући поруке узнемирујућег садражаја.

Апелујемо на органе Управе полиције и Министарства просвјете, науке и иновација да уложе додатне напоре да се хитно нађу починиоци те да се наставни процес почне одвијати по устаљеном распореду у школским клупама.

Друго полугодиште увелико тече, дјеца одлазе на државна такмичења и припремају се за матуру и све оно што чини њихов ученички живот, те је обавеза свих нас да им осигурамо безбиједност у васпитно-образовним установама”, наведено је у саопштењу које су потписали предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here