Опероса Монтенегро Опера Фестивал 2024: Магија на најљепшим сценама са црногорским умјетницима

Од страствених дуета и адаптација Марвел остварења до мајсторских часова – једини оперски фестивал у Црној Гори током готово два мјесеца програма одушевиће публику у Боки.

Како саопштавају организатори, овогодишње издање јединог оперског фестивала на овим просторима, Опероса Монтенегро Опера Фестивал 2024 (ОМОФ 2024), током готово два мјесеца, приредиће публици јединствене оперске перформансе, богат програм и наступе талентованих умјетника из Црне Горе, Украјине и Финске.

Фестивал ће се одржати у хотелима Мамула и Луштица Беј од 30. јуна до 9. августа уз учешће младих домаћих и интернационалних звијезда у успону. ОМОФ2024 ће приредити и мастер-клас обуку са концертима.

Свечано отворање фестивала биће уприличено у недјељу, 30. јуна, у 21 час у атријуму хотела Мамула.  Вече под називом „La nuit d’ete” представиће најљепше арије, дуете и пјесме у извођењу црногорских талената у успону, његованих под окриљем Оперосе.  Младе умјетничке звијезде у успону Кристина Перковић и Антониа Вучиновић пјеваће под пратњом пијанисткиње Јоване Вуказић. Сав приход од продаје улазница биће дониран Музичкој Школи Херцег Нови за набавку инструмената.

У сриједу, 3. јула, у Луштици Беј биће изведена представа „Хела – богиња смрти против Тора – бога громова”.

-Овај наступ инспирисан ауторским остварењима Марвел студија одушевиће публику бравурозним аријама и фантастичним обртима у којима ће уживати све геренације. Улоге тумаче црногорски умјетници, сопран Милица Лалошевић и гитариста Александар Бубања, саопштавају организатори фестивала.

Вече посвећено дјеци и љубитељима бајки биће одржано у четвртак, 4. јула, оперском представом „Пепељуга”. У адаптацији опере Ђоакина Росинија улоге ће тумачити црногорска умјетница Наташа Јововић (Пепељуга) и Стеван Каранац из Србије (Принц Рамиро), под режијом Ладе Схyленко из Украјине.

Херцег Нови ће у оквиру ОМОФ2024, 5. јула угостити поп-ап представу „Хела – богиња смрти против Тора – бога громова”, док ће 5. и 6. јула Конгресна дворана Института Др Симо Милошевић бити домаћин „Суомен Лаулу” мастер-клас обуке и концерта. Ова серија мајсторских часова и концерата, има за циљ да истражи богатство финске вокалне музике, а посебно музике композитора из породице Ханикаинен. Оснивач Оперосе, Кетрин Хатаја  иначе мецо сопран и вокални педагог, директан је потомак Пиетарија Ханикаинена (1813 – 1899). Овом приликом Амбасада Финске подржаће младе црногорске таленте и најистакнутијем учеснику уручити награду.

Фестивал ће се наставити 7. јула у тврђави Форте Маре са још једним извођењем „Пепељуге”, а потом ће 24. јула Луштица Баy бити домаћин концерта „Звијезда је рођена”, на којем ће наступити црногорски сопран Кристина Перковић уз пратњу пијанисткиње Иване Пешић. Последњи догађај фестивала, „Оперске романсе”, одржаће се 9. августа у Луштици Баy, гдје ће публика уживати у страственим аријама и љубавним дуетима које ће извести црногорска сопранисткиња Наташа Јововић са интернационално познатим тенором Стеваном Каранцем.

У овогодишњем издању, једини оперски фестивал у Црној Гори биће незабораван догађај у славу љепоте оперске умјетности и пружиће публици јединствено музичко искуство са црногорским умјетницима. Не пропустите прилику да будете дио ове музичке магије!

Улазнице за отварање ОМОФ2024 се могу купити онлајн преко Гигстикс-а, и укључују трансфер бродом до хотела Мамула. У случају временских непогода, догађај ће бити одржан у Музичкој Школи Херцег Нови. За оперску атракцију “Пепељуга” улазнице ће се моћи купити на месту догађаја. За остале вечери фестивала, улаз је бесплатан.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here