ОО ДПС упутио отворено писмо предсједнику Општине

ОО ДПС упутио је отворено писмо предсједнику општине Стевану Катићу у којем наводе да је уклањањем државне заставе са зграде Општине и јавних установа прекршен Закон о државним симболима и Дану државности.

-Пошто су у нашем граду на неки волшебан начин заставе државе Црне Горе нестале, обраћамо Вам се као легалисти, првом човјеку Општине Херцег Нови и члану Предсједништва Демократске Црне Горе која је, бар декларативно, легалистички оприједјељена а и у свом називу има име државе Црне Горе, да предузмете кораке у циљу враћања државних застава на мјеста која им припадају. Сигурни смо да не припадате онима који не поштују законе државе у којој живе, раде и политички дјелују, те очекујемо да ће се на институцијама нашег града, колико од сјутра, завијорити државне заставе Црне Горе, саопштили су из ОО ДПС.

Како наводе, дозвољавају могућност да неким стицајем околности и није обавијештен и „да  је неко поскидао заставе, да би их замијенио новим или ревитализирао, па, ето, заборавио да их врати“.

– Ево, ми Вас обавјештавамо о стању ствари и захтијевамо да томе „некоме“ наложите да поступи по закону, али и по осјећају части, достојанства, припадања држави без обзира на политичка и идеолошка оприједјељења, наведено је у саопштењу ОО ДПС.

Подсјећају да у градовима гдје коалициону власт врши Демократска Црна Гора, заставе нису уклоњене са зграда институција.

-Довољно је да одете до Котора, није преко свијета, па да видите како се државна застава вије на врху древних градских зидина. Долазимо и до детаља који није законска обавеза али је уобичајено у свим земљама и градовима да се заставе државе истичу на маркантним локацијама, историјским фортификацијама и сл. Застава државе Црне Горе уклоњена је и са тврђава Канли кула и Форте Маре гдје су се годинама вијориле. Лијепо је што се на Форте маре вије застава Херцег Новог али свакако је поред ње мјесто и државној застави, поручују из ОО ДПС Херцег Нови уз очекивања да ће предсједник Општине предузети активности у оквиру својих ингеренеција и закона државе који обавезују.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here