ОО ДПС Херцег Нови: Сви би у власт, а неће нико ни са ким

Прекид скупштинског засиједања и криза у градској власти, али и актуелни проблеми града и грађана Херцег Новог биле ту теме конференције за новинаре Општинског одбoра ДПС-а, коју су одржали предсједник локалног одбора Дејан Стојадиновић и шеф клуба одборника Владимир Косић.

Како наводе, криза власти је очигледна, сви би у власт, а неће нико ни са ким.

Криза власти проистиче из жеље за фотељама и партијским те личним интересима, проблеми у коалицији нису идеолошке или програмске природе, наводи Косић.

– Скупштине се не заказују сходно Закону о локалној самоуправи, крше се Пословник и Статут Општине, те не поштује се План и програм рада Скупштине за 2022. годину. Сходно закључку колегијума предсједника Скупштине од јануара, на дневном реду морала се наћи тачка “Статус болнице Мељине”, што јуче није био случај, ово је много важније питање од партијских функција – истакао је Косић.

У локалном ДПС-у наводе да је у државном капиталном буџету предвиђено нешто више од 70 милиона еура за Херцег Нови и за њих је неприхватљиво да се један дио тих средстава не опредијели за изградњу нове болнице, док се за гондолу на Жвињама опредијељује 12 милиона еура.

Предсједник ОО ДПС Херцег Нови Стојадиновић локалну власт назвао је аутистичном, која није способна комуницирати интерно а камоли са опозицијом.

– Јучерашњи догађаји у Скупштини дјелују у најмању руку чудно и просто је немогуће не запитати се да ли је на дјелу био договор Предсједника Општине и Предсједника Скупштине. Данима медији наговјештавају смјену потпредсједнице Општине и избор новог потпредсједника, па је нелогично да Катић доставља предлог 10 минута пред почетак засједања Скупштине, на којој не присуствује да га образложи – навео је Стојадиновић.

Одборник Косић је додао да Статут јасно дефинише начине како и када престаје мандат потпредсједника Општине и да ће до краја, као клуб одборника, инсистирати на поштовању Закона и Статута Општине Херцег Нови. Такође истиче и да одборници нису упознати са предлогом одлуке о разрјешењу потпредсједнице Самарџић, као ни са евентуалним незаконитим радњама из којих произилази овакав предлог предсједника Катића.

На крају из локалног ДПС-а поручују да ће наставити са критикама свих аномалија у нашој заједници и да остају отворени за конструктиван разговор на било коју тему.

У општинском одбору ДПС-а ускоро очекују наставак сједнице на којој ће посебну пажњу посветити реалним проблемима града и локалне самоуправе и апелују на колеге из власти да занемаре личне и партијске интересе а мало више пажње посвете граду и грађанима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here