“Омладинска селекција” појачава “Први тим” Водовода

Ученици, који похађају водоинсталатерски смјер у Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачић“, њих 14,  почело је практичну наставу у погону херцегновског Водовода у Зеленици. Технички руководилац Горан Симовић их је упознао са особљем које ће бити задужено за њихово обучавање, као и са простором гдје ће се практична обука изводити.

-Ученици ће бити подијељени у три групе како би сви подједнако могли бити уључени у практичну обуку која ће се изводити једном седмично у кругу радионице у Зеленици. Интенција ДОО”Водовод и канализација” Херцег Нови је да оваквим иницијативама омогући новској омладини адекватну обуку и запослење у свом граду, а уједно да се предузећу обезбиједи квалитетан кадар који ће бити способан да одговори изазовима који нас очекују у будућности, саопштено је из Водовода.

Послије 32 године у новој школској 2023./24. години у СМШ “Иван Горан Ковачић” уписано је 14 ученика на смјеру водоинсталатер у оквиру Грађевинске школе. Иницијатива је потекла од ДОО”Водовод и канализација” Херцег Нови и реализована уз подршку СМШ“Иван Горан Ковачић” и Министарства просвјете.

-Надамо се да ће се овим стати на крај изумирању заната и и све израженијем проблему  недостатка квалификованог и образованог кадра, посебно у Водоводу који се бави услужном комуналном дјелатношћу гдје је квалификовани   кадар  основ за квалитетно и поуздано пружање услуга из ове сфере дјелатности. Из тог разлога је покренута иницијатива да се трогодишње образовање на смјеру водоинсталатер поново уведе, и биће снажно подржана од нашег Друштва. Полазницима тог смјера биће омогућено извођење практичне наставе у погонима ВиК-а, а планирано је и да се успјешним полазницима овог смјера понуде стипендије за школовање, док ће   најуспјешнији  по завршетку трогодишњег образовања имати  шансу за оснивање радног односа у ДОО”Водовод и канализација” Херцег Нови, саопштено је из овог предузећа.

”Водовод и канализација” Херцег Нови ће у сарадњи са Општином Херцег Нови  настојати да у склопу активности подршке грађанима иницира и подржи развој и других смјерова који су дефицитарни и потребни су развоју општинских предузећа.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here