Одржано предавање – НЕ насиљу, пороцима и брзој вожњи, ДА добрим навикама и поштовању закона

У СМШ „Иван Горан Ковачић данас су представници Одељења безбједности Херцег Нови одржали веома корисно предавање у оквиру којег су ученицима скренули пажњу на изазове са којима се могу сусрести, а које је важно препознати и избјегавати. Циљ је смањити било који облик девијантних навика и превентивно дјеловати на свијест адолесцената посебно у сусрет празничном периоду године.

Ученици трећих и четвртих разреда имали су прилику да још једном чују колико је важна безбједност у саобраћају, како препознати и пријавити вршњачко насиље, какве су посљедице коришћења наркотика и алкохола, али и које су опасности уколико употребљавају пиротехничка средства. Са њима су разговарали начелник ЦБ ХН Слободан Ђокић, командир станице полиције Веселин Ковачевић, инспекторка за малољетничку деликвенциију и насиље у породици Данијела Рајевић и помоћник за саобраћај Божо Мартиновић.

Како је саопштено из СМШ „Иван Горан Ковачић“, ученицма је упућена врло јасна и корисна порука:

Не – дрога! Не – насиље! Не – алкохол! Не – брза и несигурна вожња! Не – кршење закона!

Да – поштовање пријатеља, родитеља, школе! Да – здравом начину живота! Да – поштовање законских прописа! Да – толеранцији и разумијевању!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here