Одржано хуманитарно вече за Косовo и Метохију

Црквена општина топаљско-херцегновска и Хуманитарна организација „Сви за Космет“ из Београда организовали су  Хуманитарно вече за Косово и Метохију, на платоу  храма Светог Архангела Михаила на Тргу Херцега Стефана.

Пред бројном публиком, представницима цркве и Општине Херцег Нови, наступила је вокална солистикња из Ораховца Павлина Радовановић, која је својим јединственим интерпретацијама одушевила присутне.

Протореј Никола Тодоровић је казао да је овај народ везан за завјет Цара Лазара:

протојереј Никола Тодоровић

– Народ који се опредијелио за све небеско, опредијелио и нас завјетом и ову нашу дјецу…Ништа нема радосније ни у цркви, ни у породици,  када су дјеца боља од родитеља. Зато, прије свега, ово вече је посвећено дјеци са Косова и Метохије, дјеци широм планете, која страдају и пате. И ми нећемо, само да се молимо за нашу дјецу на Косову и Метохији, ни само овдје, него ћемо се молити за сву дјецу овога свијета, поручио је отац Никола.

Прикупљена средства на овој хуманитарној вечери биће усмјерена за Манастир Церањска Река. Предсједник Хуманитарне организације „Сви за Космет“  Зоран Ћирић, подсјећа да је отац Јован, 2010. године дошао у једну порушену светињу на сјеверу Косова и Метохија за коју, по предању кажу, да је ту била болница послије Косовске битке.

Зоран Ћирић

– Светиња је посвећена Светој Петки и одише невјероватним миром, а наслања се на три албанска села. Наш отац тамо шири љубав и успјева у томе. Он је и њима тамо пријатељ и помажу једни другима. Њему треба помоћи. Мало ко зна да је тамо светиња. Фондација Делије је помагала тај манастир. Најпотребније је да се уреди порта, да може да дође до цркве. Његов сам конак, је колиба, навео је, између осталог, Ћирић.

Поред ове хуманитарне акције, прикупљена средства ће бити намијењена за   породицу Станковић из Јасеновика и омладински центар у Церници.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here