ОДРЖАНА ГАЛА КМГ-А ПОВОДОМ ПРАЗНИКА ПРОЉЕЋА 2022.

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

„Гала Прољећног фестивала 2022.“ званично је почела вечерас у осам сати по пекиншком времену (13 часова по средњеевропском).

Пратећи идеју пружања радости и посебности, овогодишња манифестација наглашава умјетничку потрагу и технолошке иновације.

Гледање Гале поводом Прољећног фестивала или „Чунвана“ на кинеском, неизоставан је дио прославе за кинески народ у лунарној Новој години.

Многе најсавременије технологије су интегрисане са представама, како би публици донијеле ново искуство аудио-визуелне забаве.

Велики закривљени ЛЕД екран од 720 степени повезује бину са гледалиштем, правећи тако тродимензионални простор који се може проширити. Поред тога, продужена стварност (XR), проширена стварност (АR), холографско скенирање и 8К 3Д технологија голим оком су примењени да би се створило импресивно искуство гледања.

Четворочасовна емисија је преношена уживо у 8К технологији, тренутно највишој доступној резолуцији. Истовремено је неколико хиљада 8К екрана постављено у градовима широм земље, који истовремено емитује Галу.

КМГ је такође, по први пут, покренула „Гледање Гале поводом Празника прољећа на вертикалним екранима“. Гледаоци су могли да прелазе између хоризонталног и вертикалног начина гледања преко вишеструких нових медијских платформи КМГ-а.

Припремила: Ванг Пинг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here