Одржан жријеб купа за кошаркашице и кошаркаше

У просторијама Кошаркашког савеза Црне Горе данас је одржан жријеб за Куп Црне Горе за сениорке и сениоре, који ће се од 13. до 15.фебруара одиграти у Тивту.

У мушкој конкуренцији учествује осам клубова (три тима из АБА лиге – Будућност Воли, СЦ Дерби и Морнар Барско злато), четири првопласирана тима из I А МЦКЛ (Сутјеска Електропривреда, Теодо, Подгорица и Приморје 1945 ), те првопласирана екипа из I Б МЦКЛ (Шушањ).

У четвртфиналу, које се игра у уторак 13.фебруара, састају се: Приморје 1945 – Шушањ (13), Сутјеска Електропривреда – Будућност Воли (15.30), СЦ Дерби – Теодо (18) и Подгорица – Морнар Барско злато (20.30). По костуру жријеба, у полуфиналу састали би се побједници мечева Сутјеска Електропривреда – Будућност Воли и Подгорица – Морнар Барско злато, те побједници утакмица Приморје – Шушањ и СЦ Дерби – Теодо. Термини полуфиналних мечева биће накнадно одређени.

Финале се игра у четвртак (15.фебруар) од 20 часова. Трофеј у мушкој конкуренцији брани Будућност Воли, која је у финалу прошле сезоне савладала Подгорицу 76:67.

Код сениорки учествују четири клуба – Требјеса, Подгорица, Приморје и Будућност Бемаx , који ће у борбу за трофеј кренути од полуфинала, која су на програму у сриједу 14.фебруара.

Вољом жријеба у оквиру полуфинала састају се Требјеса – Подгорица, а тај меч почиње у 13 часова, док од 15.30 часова играју Приморје – Будућност Бемаx.

Финале у конкуренцији сениорки игра се у четвртак (15. фебруар) од 17 часова.

Трофеј брани Будућност Бемаx, која је прошле године у финалу савладала Херцег Нови (122:54).

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here