Одржан први самостални концерт Пјевачке групе „Бонаца“

Културно-умјетничко друштво „Слога“ из Ђеновића, организовало је у фоајеу Дворане „Парк“, први самостални концерт Пјевачке групе „Бонаца“. На репертоару је било 20-ак народних пјесама из Црне Горе, Србије и Македоније.

Мјешовита група коју чине пет дјевојака и два момка, уз пратњу Петра Биговића на хармоници, у континуитету ради десетак мјесеци под вођством професорице Маријеле Милановић.

Иза Пјевачке групе „Бонаца“ је десетомјесечни труд и рад што се, како је казала чланица Емилија Шпаровић, могло осјетити на концерту.

-Трудимо се да будемо што бољи, на што већем нивоу и мислим да смо то и показали, рекла је Шпаровић.

Њен колега Милош Бошковић је казао да им је пуно помогла проферсорица Милановић.

-Уз њено дугогодишње искуство смо радили на побољшању гласовних могућности. Десет мјесеци се можда не чини као дуг временски период, али смо јако пуно радили, скупљали пјесме, правили комбинације, дуете. Надамо се бољем ангажману од септембра, истакао је Бошковић.

Најбитнији су воља и жеља, казала је чланица “Бонаце” Василиса Симовић.

-Спој пјесама које смо извели је дјело Давора Седларевића, чијим семинарима смо више пута присуствовали и који нам је пренио своје знање, рекла ле Симовић.

Програм је употпунио и дјечји фолклорни ансамбл који је извео сегменте игара из Боке, Црне Горе и Влашких игара, казала је Ангелина Милиновић која води дјечију групу.

-Дјечији ансамбл броји 50 чланова који су подијељени у двије групе, коју чине млађа и старија група. Први пут су играли влашке игре, што није уобичајено за мању дјецу али су успјели. Играли су и поскочице из Црне Горе, игре из Боке, навела је Милиновић.

Пјевачка група „Бонаца“ је до сада учествовала у програму ансамбла изводећи пјевачке сегменте кореографија које су на програму ансамбла, као и самосталне тачке и учествовала је на свим пјевачким радионицама које су организоване на подручју Црне Горе у протеклој зимској сезони.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here