Одрони на више локација, на Њивичком путу саобраћај једном траком

Обилне падавине за кратко вријеме проузроковале су плављење и одроне на више локација, а највише проблема је било на њивичком путу, због чега је био отежан саобраћај.

На дијелу пута од скретања за Њивице према граничном прелазу Кобила, саобраћа се једном траком наизмјенично, казао је секретар за комуналне дјелатности у Општини Херцег Нови Василија Сеферовића, који је са екипом локалне управе изашао на терен,

– На њивичком путу имамо два одрона и мораћемо да ангажујемо приватнике да својом механизацијом очисте те локације, заједно са предузећем Чистоћа које ће одвозити материјал. На овој локацији је било и раније одрона, али не оволико. Претпостављамо да су пожари уништили вегетацију и да је то допринјело ерозији терена. Екипа Комунално стамбеног чисти путеве ка и у Њивицама, ка Жвињама, али и Ситници. Радници Чистоће чисте шеталиште од наноса, а када се све заврши, ангажоваћемо Службу заштите и спасавања да оперу ове локације. Трудимо се и надамо се да ће за пар сати сви путеви бити проходни, казао је Сеферовић.

И у осталим дјеловима града јутрошње невријеме је оставило последице.

– Одрон је био и на Јадранској магистрали у Кумбору, затим према ГП Ситница, оборено је велико дрво у центру града. Све службе су на терену и покушавамо све да нормализујемо, казао је Сеферовић.  

У Херцег Новом је јутрос за кратко вријеме пало преко 50 литара кише по метру квадратном, а уз одроне и плављења, одређени дијелови града нису имали струју.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here