Одговор Милоша Коњевића Демократама; да није Стева Катића са многима од вас не бих ни кафу попио, а не потписивао споразум

На данашњи став ООХН Демократске Црне Горе одговорио је Милош Коњевић, потпредсједник Општине Херцег Нови и предсједник Извршног одбора Новске Листе, саопштењем које у цјелости преносимо.

-Драге „Демократе“,
У тренутку, када ваше политичко опредјељење демонстрирате смјеном Оливере Доклестић, Јасмине Коњевић и Гордане Крцуновић, а на одговорна мјеста доводите приправнике, тешко је одбранити вашу посвећеност напретку Херцег Новог. У тренутку када се противите преговорима међу политичким групацијама, тешко је одбранити чак и ваш демократски и европски капацитет, односно опредјељење ка европском путу Црне Горе. Искрено, не знамо када сте, и зашто, направили грешку у корацима и одлучили се да на челна мјеста локалних самоуправа постављате политичке а не стручне кадрове. Ми у тој фарси никада нећемо учествовати.

Прећутали сте смјену Горана Комара, и запослили свог одборника, доктора Секулића, као хирурга код СНП-овог кандидата, новог директора Дома Здравља! Прећутали сте свођење Болнице Мељине на ниво амбуланте и остављање 59 Новљана и њихових породица без мјесечног прихода. Прећутали сте давање трајектне линије „Морском добру“, а не Општини Херцег Нови! Шта је следеће?

Срамно је да било ко од ваших функционера изговори да смо пристали на смјену било ког директора, „нашег“ или „вашег“! Жестока неистина! То је показала и сједница Скупштине Општине Херцег Нови на којој сте смијенили Оливеру Доклестић, а на којој смо вам пред херцегновском јавности рекли све у очи и то на тродневној сједници на којој сте једва скрпили кворум од 18 одборника и заједно са осталим малим странкама у локалном парламенту поставили поморца умјесто доказаног инжењера на чело Водовода.

И на крају, ја лично, као потписник споразума, одговорно тврдим пред свим Новљанима, да сам вам у очи рекао, пред многобројним свједоцима, да уколико смијените Оливеру Доклестић, кршите споразум по којем најстручнији људи треба да заузму најодговорнија мјеста у нашем граду. Званичан допис о раскиду поменутог споразума, добићете до краја дана.

Од вас, у најмању руку очекујем захвалницу за помоћ коју сам вам пружио на државним изборима 2016. и 2020. године, и сав труд и рад који сам уложио у пројекте у Херцег Новом током свог првог мандата којима сте се хвалили у својој изборној кампањи. Нека ти завршени пројекти буду од користи грађанима Херцег Новог, а вама на част нека буде прича о њиховој реализацији.

Новска Листа, од свог зачетка, већ 11 година, бори се за промјену политичког система у Херцег Новом, Боки Которској и Црној Гори, и никаква расподјела функција мимо оних политичких, нас не интересује. Интересује нас струка, интегритет и љубав према Херцег Новом, а ви наставите да „жањете гдје нисте сијали и купите гдје нисте вијали“ и видите докле ће вас то довести.
Наш град је и даље наш брод. И не дамо га ником, драге „Демократе“, поручује на крају саопштења Милош Коњевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here