Одборници једногласно за очување Болнице Мељине

Фото: болница Мељине

Након информације о статусу Болнице Мељине, одборници СО ХН једногласно су усвојили закључке које ће доставити Влади, ресорним министарствима и СДТ-у.

Како пише у закључцима, надлежни морају да најкасније до 31. октобра нађу рјешење којим би се омогућило даље функционисање ПЗУ Општа болница Мељине у стечају, те да се болница хитно уведе у систем јавног здравства.

Скупштина је предложила да болницу узме у закуп јавно-здравствени систем ради обезбјеђивања потребних болничких капацитета и побољшања квалитета здравствених услуга.

Упутили су апел Вишем суду у Подгорици да хитно размотри питање да ли и даље стоје разлози за постојање привремене мјере обезбјеђења, која је донијета 9. септембра 2019. године, јер егзистирање те привремене мјере у правном поретку онемогућава функционисање болнице у стечају, и самим тим пружање здравствене заштите грађанима.

У случају да до 31. октобра не буде рјешено питање болнице и дође до њеног затварања, одборници СО ХН и представници извршне власти заједно са грађанима организоваће протесте на граничним прелазима на територији општине, до испуњења захтјева. Поред организовања протеста, Скупштина ће на ванредној сједници размотрити и предузимање других мјера у циљу очувања болнице.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here